30 Ιουλίου 2010

18 οι νεκροί στη Ρωσία από τις δασικές πυρκαγιές.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες έμειναν άστεγοι από τις πυρκαγιές που κατακαίουν δασικές περιοχές της κεντρικής Ρωσίας, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους και τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.
Ο καύσωνας που πλήττει τις κεντρικές περιοχές της Ρωσίας και τη Σιβηρία από τον Ιούνιο, κατέστρεψε σοδειές σε εκτάσεις ίσες με το μέγεθος της Πορτογαλίας. Αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Μόσχας, έχουν καταγράψει τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην ιστορία τους.
Στην περιοχή του Βορονέζ, περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού σε φλεγόμενα κτίρια, ενώ πυροσβέστες και εθελοντές μάχονται με τις φλόγες.
Από τη μάχη με τις φωτιές, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης, μεταξύ των οποίων και ένας πυροσβέστης, και πάνω από 550 έμειναν άστεγοι.
Στην περιοχή της Μόσχας, τουλάχιστον 44 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA στη γειτονική περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ, κάηκαν τουλάχιστον 540 σπίτια.
Στην περιοχή Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, πάνω από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Διαβάστε περισσότερα:
BHMA on line

Σ.Δ: Όπως έγραψα και στον τίτλο στις 15:30 από ενημέρωσε στο ίντερνετ οι νεκροί ανέρχονται δυστυχώς στους 18 και από ότι διαβάσατε παραπάνω ανάμεσα τους είναι και ένας συνάδελφος πυροσβέστης .
Το κλίμα αλλάζει και όταν πλέον και στην Ρωσία έχουμε τέτοιες πυρκαγιές αν δεν ξυπνήσουμε να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη μας σε λίγα χρόνια θα τον έχουμε κάνει μια απέραντη έρημο.
Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτή η τραγωδία..............

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777