20 Ιουλίου 2010

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το νομό Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 22:15

Καταιγίδα, κατά τόπους ισχυρή, που συνοδεύτηκε από δυνατό άνεμο, βροντές και αστραπές έπληξε το απόγευμα το νομό Θεσσαλονίκης. Αρκετοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως στη δυτική πλευρά του νομού μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσχεραίνοντας την ομαλή κίνηση των οχημάτων.
Στις περιοχές της Σίνδου, της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου από την έντονη βροχή και τον ισχυρό αέρα, δέντρα και διάφορα αντικείμενα παρασύρθηκαν και έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα. Στην περιοχή του Σοχού, όπως έγινε γνωστό από τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που ξήλωσε στέγη ποιμνιοστασίου από λαμαρίνα και την έριξε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα αυτά να κοπούν και να σημειώνονται και εκεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Συνεργεία της ΔΕΗ, έχουν σπεύσει στις περιοχές και εντόπισαν τις βλάβες, οι οποίες αναμένεται να αποκατασταθούν μέσα στις επόμενες ώρες.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε δέκα περιπτώσεις για κοπές δέντρων και σε πέντε περιπτώσεις για άντληση υδάτων στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Σ.Δ: Στην περιοχή Σοχού και συγκεκριμένα στο χωριό Κρύα Νερά χτες την ώρα που υπήρχε ο δυνατός αέρας κάτοικος του χωριού έβαλε φωτιά για να κάψει χόρτα στο οικόπεδό του και παραλίγο να εξαπλωθεί στα κοντινά χωράφια. Χάριν όμως στην παρατηρητικότητα του πυροφύλακα στο Π7 και την γρήγορη μετάβαση του περιπολικού Λ 31 και οχήματος που ξεκίνησε από το Π.Κ. Λαγκαδά αποφύγαμε τα χειρότερα !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777