21 Ιουλίου 2010

Μεγάλη Φωτιά στην Σάμο.

Διαστάσεις πήρε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη περιοχή Κέδρος του Δήμου Βαθέος στη Σάμο. Οι φλόγες επεκτάθηκαν αρχικά προς Ζερβό και τώρα έχουν κατεύθυνση προς το Βαθύ, κατακαίγοντας δασική έκταση.
Επί τόπου επιχειρούν έξι αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα, 90 πυροσβέστες (μαζί με πεζοπόρο τμήμα), 17 οχήματα, έξι υδροφόρες, αλλά 70 εθελοντές με 20 οχήματα.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αν και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε από οχήματα και οπλισμό στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.
Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Απόστολος Γεροκώστας δήλωσε πως στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι δυνάμεις που επιχειρούν θα καταφέρουν να τις προστατεύσουν.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: samosportal

Σ.Δ: Στην Σάμο μετέβη η Β ΒΑΡΔΙΑ των πεζοπόρων της 2ης ΕΜΑΚ.
Θα ήθελα να απευθυνθώ κάνοντας 2 ερωτήσεις στον Αρχηγό και στους Υπουργούς ΠΡΟ-ΠΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που βγάζει τις πιστώσεις μας.
1ον ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ;;;
Λέω μήπως, γιατί μέχρι τώρα οι συνάδελφοι πηγένουν σε συμβάντα ενώ δεν έχουν βγει πιστώσεις για τα εκτός έδρας και είμαστε στην μέση της αντιπυρικής !!!
Το σωματείο μας ετοίμασε και θα στείλει αύριο σχετικό έγγραφο για τα πεζοπόρα στον Διοικητή και το κοινοποιεί σε Αρχηγείο, Περιφέρεια και ΠΟΣΠΥΔ.

2ον ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΉΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ ;;;
Από όσο ξέρουμε όλοι,
μας χορηγήθηκε, με Δ/γη του Αρχηγείου, 1 ΜΑΣΚΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ, δηλ. πάμε σε ένα συμβάν και μετά καθόμαστε;;;
Καλά το είχα πει παλαιότερα ότι: "ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ Π.Σ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΕΠΟΧΙΚΟΙ" ΤΟΥ !!!"
Εμ πάμε ανά την Ελλάδα για κατάσβεση και δεν πέρνουμε φράγκο, εμ αγοράζουμε μόνοι μας τις μάσκες μας (δεν είναι κόστος η μάσκα αλλά πλέον λέμε το ευρώ ευρουλάκι και είναι και το γ........ο). ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ;;;

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777