23 Ιουλίου 2010

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η Π.Δ.Π.Υ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .

Σε συναγερμό έχει τεθεί η δύναμη των Π.Υ. της Περιφέρειας Π.Υ. Στερεάς Ελλάδος μετά τις συνεχόμενες πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην περιοχή ευθύνης της.
Τα δύο τελευταία 24ωρα εστίες πυρκαγιών εκδηλώνονται σε περιοχές των Νομών Ευβοίας και Βοιωτίας με αποτέλεσμα να γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις Πυροσβεστικών δυνάμεων , εναερίων μέσων , πεζοπόρων τμημάτων της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. και αρκετές μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού από όλες τις Π.Υ. της Π.Δ.Π.Υ. Στερεάς Ελλάδος προς τις περιοχές των πυρκαγιών.
Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε την 21 - 7 - 2010 το απόγευμα στη θέση Γαβαλά (πρός Λάτα) , του Δήμου Ταμιναίων στο Αλιβέρι Ευβοίας και κατέκαψε αγροτοδασική έκταση με ελιές, καλάμια, ξερά χόρτα πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση.
Στην περιοχή επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα (απο όλη την Π.Δ.Π.Υ. Στερεάς Ελλάδος) , 5 υδροφόρες των Ο.Τ.Α. , 1 αλυσοφόρο μηχάνημα για κατασκευή αντιπυρικών ζωνών, 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και τρεις (3) ομάδες πεζοπόρου της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας , ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.
Την επόμενη ημέρα 22 - 07 - 2010 και ενώ η ανωτέρω πυρκαγιά βρισκόταν σε στάδιο φύλαξης και αποκάθαρσης με ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις , εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στις 12 το μεσημέρι στο Πέρα χωριό Λιβαδειάς του Νομού Βοιωτίας.
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος τέσσερα (4) πυροσβεστικά αεροπλάνα , δυο (2) ελικόπτερα , 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα απο όλη την Π.Δ.Π.Υ. Στερεάς Ελλάδος και δύο (2) ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας, ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα για κατοικημένες περιοχές.
Και σαν να μην έφταναν αυτές οι πυρκαγιές , στις δύο περίπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας , εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά σε δασική έκταση με πουρνάρια, στη περιοχή Λάλα Καρύστου του Νομού Ευβοίας, κοντά σε οικισμό.
Στην περιοχή επιχειρούν ήδη δυο (2) ελικόπτερα , 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο (2) ομάδες πεζοπόρου της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. Λαμίας.

.............................
Υ.Γ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΜΟΝΙΜΟΥΣ , ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 7ης Ε.Μ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
(ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ , ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΙΔΙΑΝ ΑΠΟΨΗ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΑ - ΜΕΡΑ)

Διαβάστε όλη την ανάρτηση στο φιλικό και συναδελφικό blog 7emak

Σ.Δ: Το υστερόγραφο - ευχαριστήριο, που έγραψε ο συνάδελφος Ανδρέας για τα παιδιά του πεζοπόρου δείχνει περίτρανα το συναδελφικό πνεύμα (μονίμων - συμβασιούχων) που υπάρχει μεταξύ των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ της 7ης ΕΜΑΚ και η καλή δουλειά που κάνουν. ΜΠΡΑΒΟ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ γιατί όπως φαίνεται θα την χρειαστείτε και τις επόμενες ημέρες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777