14 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ-ΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 14/07/2010 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνάντηση του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα, του Προέδρου και μελών της Ομάδας Εργασίας για την Αξιοποίηση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των συμβασιούχων πυροσβεστών ότι ο χρόνος απασχόλησης τους για την φετινή χρονιά θα είναι επτά μήνες και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση εντός του μήνα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς θέματα που απασχολούν τους συμβασιούχους πυροσβέστες, καθώς και σχετικές προβλέψεις που περιέχονται στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την αξιοποίησή τους. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να δρομολογήσουν από κοινού τις απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση νομικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων και να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες πρόσληψης των συμβασιούχων.

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ-ΠΟ

Σ.Δ: Η συνάντηση αυτή έγινε μετά από έγγραφο που έστειλε η ΠΟΣΠΥΔ στον Υπουργό διαμαρτυρόμενη για την καθυστέρηση στην υλοποίηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης και του υπουργού για την εργασιακή αποκατάστασή μας.
Δεν λέω για την καθυστέρηση υλοποίησης του πορίσματος γιατί έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την ολοκληρωτική υιοθέτηση του.
Παρόν από την πλευρά της ΠΟΣΠΥΔ ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι και ο αναπληρωτής γραμματέας.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και από πέρσι γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το Υπουργείο, ΟΠΟΤΕ θα χρειαστεί οπωσδήποτε "πίεση" από μέρους μας !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777