18 Αυγούστου 2010

Αρνείται τις ευθύνες η πυροσβεστική για τον θάνατο των 2 ηλικιωμένων στην Θεσσαλονίκη

«Δεν υπάρχει καμιά ευθύνη για το πυροσβεστικό σώμα» σχετικά με τον θάνατο των δύο ηλικιωμένων από πυρκαγιά, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκο Τσόγκα. «Οι καταγγελίες για καθυστέρηση δεν στέκουν, αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της επιχείρησης, το πρώτο όχημα έφτασε μέσα σε 4 λεπτά».
Τα δύο ηλικιωμένα αδέλφια, 80χρονος και 78χρονη, απανθρακώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο διαμέρισμά τους, στον 7ο όροφο οικοδομής. Γείτονες και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για καθυστερημένη αντίδραση της Πυροσβεστικής Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αρχικά τα πυροσβεστικά οχήματα στάθμευσαν σε λάθος δρόμο και χάθηκε χρόνος ώσπου να τοποθετηθούν σωστά. Επίσης, το βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί πλήρως για να φτάσει ώς τον 7ο όροφο.
«Δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης ή επιχειρησιακού λάθους», δήλωσε χθες στην «Ε» ο εκπρόσωπος Τύπου, πυραγός Νίκος Τσόγκας. «Τα στοιχεία που έχουμε από το τηλεφωνικό κέντρο και τις αναφορές δείχνουν ότι το πρώτο πυροσβεστικό όχημα έφτασε επιτόπου σε 4λεπτά. Δυστυχώς, είχαμε την ατυχία μέσα σε αυτό τον χρόνο να χάσουμε τους συνανθρώπους μας. Το κλιμακοφόρο όχημα αναπτύχθηκε πιο χαμηλά από τη φωτιά, όπως προβλέπεται, αλλιώς θα υπήρχε κίνδυνος για τους πυροσβέστες. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε και από το εσωτερικό της πολυκατοικίας, αλλά η πρόσβαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, γιατί υπήρχε διπλή σιδερόφρακτη πόρτα ασφαλείας», εξήγησε.
Σύμφωνα με το κέντρο άμεσης δράσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το τηλεφώνημα για την πυρκαγιά έγινε στις 13.20, από γείτονα που μένει απέναντι και είδε τους καπνούς να βγαίνουν από το φλεγόμενο ρετιρέ. Ο άνθρωπος φέρεται ότι ενημέρωσε για την παρουσία των δύο ηλικιωμένων αδελφών στο μπαλκόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά ρίχνοντας νερό μ' ένα λάστιχο ποτίσματος, αλλά δεν τα κατάφεραν.
«Ηταν μεγάλοι άνθρωποι, το διαμέρισμα είχε πολύ ξύλο, η φωτιά φούντωσε γρήγορα και στον πανικό τους δεν σκέφτηκαν να λειτουργήσουν σωστά. Υπέκυψαν από βαριά εγκαύματα και ασφυκτικά φαινόμενα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας. *

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σ.Δ: ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΈΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΌΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΏΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΆΤΥΧΩΝ ΓΕΡΌΝΤΩΝ.
Υπάρχουν παράμετροι σε συμβάντα που ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε κάποιος που δεν έχει ιδέα από πυρόσβεση μπορούν να κατανοήσουν.
Ο Πυροσβέστης ορκίζετε να προστατεύει την ΖΩΗ γι αυτό ξαναλέω ότι πιστεύω ότι οι συνάδελφοι έκαναν το καθήκον τους δυστυχώς όμως αυτή την φορά δεν κατάφεραν να σώσουν 2 ζωές !!!
ΑΣ "ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ" και ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΩΣΕΙ !!! Σε αυτή την Χώρα άλλωστε έχουμε μάθει να τα ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ !!!
Τα θερμά συλληπτήρια στην οικογένεια των γερόντων.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777