06 Αυγούστου 2010

Συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.

Μέγαρα, 5 Αυγούστου 2010
Αρ. Πρωτ: 467


Συνάδελφοι,
Μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΥΔ, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχάλη Χρυσοχοῒδη, το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και τον Νομικό μας Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Καμπίτη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά. Η συνάντηση διήρκεσε 55 λεπτά.
Ο Υπουργός μας μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω:
1) Μας ευχαρίστησε για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες στις φωτιές.
2) Μας ξεκαθάρισε ότι κανένας συμβασιούχος πυροσβέστης δεν θα χάσει την δουλειά του.
3) Εάν παραμείνει Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. το 2011 θα εργαστούμε σίγουρα 7μηνο.
4) Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνεται να ιδρυθεί νέα κατηγορία πυροσβεστών στο Π.Σ. με 5ετή θητεία Δημοσίου Δικαίου, σε ανοιχτό διαγωνισμό με μοριοδότηση. Εξαιρούνται οι συμβασιούχοι πυροσβέστες από αγωνίσματα, όριο αναστήματος, αθλητικές, ψυχοτεχνικές διαδικασίες, σωματική ικανότητα και υγεία. Εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εν ενεργεία πυροσβέστες.
5)
Η ονομασία που πρότεινε η ΠΟΣΠΥΔ και συμφώνησε ο Υπουργός είναι «πυροσβέστης πυρόσβεσης-διάσωσης».
6) Η ηλικία των συμβασιούχων πυροσβεστών θα είναι από 21 έως 45 με μόρφωση ΥΕ (Δημοτικό έως 1980 και μετά Γυμνάσιο, ότι ορίζεται από το Νόμο). Από 45 ετών έως 49 ετών θα πρέπει να έχουν για κάθε επιπλέον έτος να έχουν εργασθεί μια αντιπυρική περίοδο.
7)
Ο κ. Υπουργός δεν έθεσε όριο θέσεων για το νέο σώμα πυροσβεστών και δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι σύμφωνος η ρύθμιση αυτή με την λήξη της πενταετίας να μονιμοποιούμαστε στο Π.Σ. Ζήτησε για μια ακόμα φορά από την ΠΟΣΠΥΔ να είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι τον Αύγουστο λείπουν οι πάντες. Του τονίσαμε ότι θα υπάρξουν δύο συλλαλητήρια της ΠΟΣΠΥΔ τον Σεπτέμβριο και πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες και ότι η ΠΟΣΠΥΔ επιθυμεί να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό και αν γινόταν στο Β’ Θερινό Τμήμα.
8) Τόνισε και επανέλαβε ότι ουδέποτε δεσμεύτηκε και ούτε είναι εφικτό για να προωθηθεί η ρύθμιση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής 24/8-09/09. Η προτεινόμενη ρύθμιση αναμένει συνεργασία και συμμετοχή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, μετά να το προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο και μετέπειτα να το προωθήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο Σεπτέμβριο και μετά. Του εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας για τις ταλαντώσεις της ηγεσίας του Α.Π.Σ. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι «εγώ κάνω κουμάντο, εγώ είμαι Υπουργός και ότι πω εγώ θα γίνει»!!
Η ΠΟΣΠΥΔ θα εξαντλήσει όλα τα δεδομένα και θα πράξει το καλύτερο για τα μέλη της όπως κάνει πάντα μέχρι τώρα. Ζητά από τους συναδέλφους και Προέδρους των Δ.Σ. των Σωματείων να είναι κοντά στους συναδέλφους και να τους ενημερώνουν ορθώς και ανελλιπώς καθότι πολλές φορές φάνηκε ότι θα λυθεί το πρόβλημά μας αλλά πάντα μέχρι τώρα οι πολιτικοί ψεύδονται.
Τα παπαγαλάκια, τα what’s up, οι φραπεδιές, τα tv control, οι καναπέδες και τα internet δεν κατεβάζουν τον κόσμο στον δρόμο, ούτε διαπραγματεύονται με την πολιτική και φυσική ηγεσία, ούτε επιλύουν προβλήματα, ούτε νοιάζονται για την επίλυση του εργασιακού των συμβασιούχων πυροσβεστών, ούτε εκφράζουν το σύνολο των συναδέλφων, ούτε έχουν εκλεγεί για να επιλύσουν τα προβλήματα των συμβασιούχων πυροσβεστών. Εάν υπάρχει τελικά πρόθεση από την πολιτική ηγεσία κ σε σύντομο χρονικό διάστημα να λυθεί το θέμα, ο χρόνος θα δείξει. Ίσως να γίνονται όλα για μια ακόμα φορά για να κερδίσουν χρόνο οι πολιτευτές του τόπου μας. Εκτιμούμε πλέον ότι αν τελειώσει και ο Σεπτέμβριος πλέον η μόνη επιλογή είναι «στο δρόμο και ίσιωμα». Η ΠΟΣΠΥΔ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και συγκρατημένη αισιοδοξία όλες τις εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Αύγουστο δεν προβλέπεται να υπάρξουν εξελίξεις για τον κλάδο μας και όλα μετατίθενται για το Σεπτέμβριο και βλέπουμε.
Από την άλλη, αυτές τις ημέρες , τα ΜΜΕ αναφέρονται σε απολύσεις 100.000 δημόσιων υπαλλήλων, αορίστου χρόνου και συμβασιούχων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος


Σ.Δ: Τελικά η "φωτοβολίδα, το ανεπίσημο το κω΄...ρτο", όπως το είπαν μερικοί ΥΠΑΡΧΕΙ, μια ακόμα απόδειξη η συνάντηση με το Χρυσοχοϊδη.
Αυτό με το αν είμαι εγώ το 2011 θα είστε 7μηνο τι το ήθελε πάλι; Αν δεν είσαι δηλαδή Υπουργός τότε το 5μηνο στο τσεπάκι το έχουμε !!! ΤΕΛΕΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΔΙΓΛΩΣΣΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777