12 Αυγούστου 2010

Στις Πανελλήνιες η Πυροσβεστική.

7/8/2010
Ενταξη των πυροσβεστών στο Σώμα μέσω πανελληνίων εξετάσεων και σταδιακή ανωτατοποίηση (όπως στην περίπτωση της Αστυνομίας) της Σχολής Αξιωματικών Πυροσβεστικής εισηγείται, κατά πληροφορίες, το αντίστοιχο πόρισμα επιτροπής που συγκροτήθηκε για να μελετήσει αλλαγές και στο σύστημα εκπαίδευσης των πυροσβεστών.
Η μεικτή ομάδα έχει καταρτίσει σχετικό σχέδιο νόμου
το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι θα αυξηθεί η διάρκεια φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστών σε περισσότερο από δύο έτη και η εισαγωγή σε αυτή θα γίνεται μέσω της διαδικασίας των πανελληνίων, όπως και στη Σχολή Αστυφυλάκων. Αλλαγές επίκεινται και στο περιεχόμενο «σπουδών». Αντίστοιχα, η ανωτατοποίηση της Σχολής Αξιωματικών συνεπάγεται αύξηση της διάρκειας φοίτησης από τα 3 στα 4 χρόνια. Η ανωτατοποίηση της Σχολής Αξιωματικών δεν θα ολοκληρωθεί εντός του 2010, καθώς προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η βελτίωση των υποδομών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.


Στο Λιμενικό
Στο Λιμενικό Σώμα, εξάλλου, αναθεωρείται το πρόγραμμα σπουδών και των τριών σχολών του Σώματος, Δόκιμων Σημαιοφόρων, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων.
Προστίθενται αστυνομικά μαθήματα που ανταποκρίνονται στα νέα καθήκοντα του Σώματος όπως «Εγκληματολογία», «Οργανωμένο Εγκλημα», «Διαχείριση Κρίσεων», «Ναρκωτικά» και «Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Αστυνομικά καθήκοντα
Υπενθυμίζεται ότι οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπουν υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άρα εκχώρηση αστυνομικών καθηκόντων στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.
Οι αλλαγές είναι δυνατό να ισχύσουν άμεσα, για όσους δηλαδή εισαχθούν στις σχολές με τον επόμενο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», και στην περίπτωση του Λιμενικού το πόρισμα της επιτροπής θα καταλήγει με την επισήμανση ότι υπάρχει ανάγκη ένταξης των σχολών του Λιμενικού στο σύστημα των πανελληνίων, αλλά και για δημιουργία σχολής αξιωματικών του Σώματος, στα πρότυπα Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Αναδημοσίευση από την την Πυροσβεστική Πύλη FIRE & RESCUE

Σ.Δ: Μαζί ξεκίνησαν οι επιτροπές για την ένταξη των πυροσβεστών στο Σώμα μέσω των πανελληνίων και για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών και βλέπω το πρώτο να τελειώνει πολύ πιο σύντομα από το δεύτερο (αν τελειώσει ποτέ το δεύτερο, η εργασιακή μας αποκατάσταση εννοώ.)
Το σχέδιο Νόμου για την ένταξη στις πανελλήνιες είναι έτοιμο και από του χρόνου θα μπει σε εφαρμογή κατά πάσα πιθανότητα.
Το δικό μας σχέδιο εργασιακής αποκατάστασης ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΕΟ κύριε Χρυσοχοϊδη που το πάτε από αναβλή σε αναβολή ;;;

Όπως και να έχει από την στιγμή που μπαίνει η Πυροσβεστική στις πανελλήνιες ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ ΛΟΓΓΟΙ ΒΟΥΝΑ ΡΑΧΟΥΛΕΣ από του χρόνου !!!
Ξυπνάτε εκεί κάτω εεεε !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777