03 Αυγούστου 2010

Η Συνάντηση των Προεδρείων των Σωματείων της ΠΟΣΠΥΔ στην Κατερίνη.

Χτες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των προεδρείων των σωματείων Βορείου Ελλάδος στην Κατερίνη.
Παρόν σχεδόν όλοι. Η ΠΟΣΠΥΔ μας ενημέρωσε και μας διάβασε ένα κείμενο - προσχέδιο νόμου, που άλλοι (μέσα και έξω από το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ) το χαρακτήρισαν κω......ρτο άλλοι φωτοβολίδα, άλλοι ότι δεν είναι επίσημο.
Εγώ το ονομάζω προσχέδιο νόμου και μια πολύ καλή βάση διότι αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να πηγαίνει η ΠΟΣΠΥΔ να το συζητά τόσο με το δικό μας Υπουργείο όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών. Εγώ αν κάτι δεν ήταν επίσημο ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑ ΚΑΝ. Αυτό το είπα μέσα στην αίθουσα αλλά ακόμα περιμένω απάντηση, οπότε έβγαλα και το παραπάνω συμπέρασμα.
Το προσχέδιο-σχέδιο-νομοσχέδιο-φωτοβολίδα-κω....ρτο, όπως θέλετε πείτε το, είναι σχεδόν το μισό πόρισμα της Επιτροπής Εργασίας.
Δηλ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ αθλητικά, ψυχοτεχνικά, ύψος, γραπτά, ΕΧΕΙ την ηλικία μέχρι 49 και πίνακα 3ετη επιτυχόντων, εκπαίδευση 2 μηνών στην σχολή, κάλυψη οργανικών κενών. Τα υπόλοιπα είναι σαν τον συνοριοφυλάκων π.χ. στα ασφαλιστικά που υπάγονται στο Ι.Κ.Α και στα πειθαρχικά που "υπόκεινται από τις πειθαρχικές διατάξεις που διέπουν τους αστυφύλακες...." και πάει λέγοντας.
Με όλα αυτά και με την διαπίστωση που έκανα, όχι μόνον εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι από προεδρεία, ότι του χρόνου όλα δείχνουν ότι θα είμαστε 5μηνο και τον μεθεπόμενο και τέλος και αυτό δυστυχώς δεν διαψεύστηκε από κανέναν χτες, το βρίσκω αυτό το σχέδιο μια καλή ευκαιρία, δεν μπορώ να ξέρω αν είναι η τελευταία αλλά το ένστικτο εκεί με οδηγεί, με κάποιες βελτιώσεις που επισήμανε η ΠΟΣΠΥΔ ότι μπορούν και πρέπει να γίνουν, να προχωρίσουμε.
Την Παρασκευή κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει ραντεβού με Χρυσοχοϊδη και αν δεν υπάρχει να επιδιώξει η ΠΟΣΠΥΔ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρξει.
Ας πιέσει λοιπόν η ΠΟΣΠΥΔ να δώσει λύση ο Υπουργός σε αυτά τα 1-2 πράγματα που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και να το πάρουμε εκείνη την μέρα διορθωμένο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για να ψηφιστεί όποτε είπε ο Βούγιας στη Βουλή, με λίγα λόγια ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ !!!
Απευθυνόμενη τέλος στο Υπουργείο θα πω: Αν πάλι κύριοι δεν μπορεί να μπει στο πολυνομοσχέδιο γιατί "δεν προλαβαίνει", μπορείτε να το περάσετε μεμονωμένο. Μην ξεχνάτε ότι των Ειδικών Φρουρών εσείς το περάσατε ως τελευταίο άρθρο μαζί με άλλες διατάξεις για τα "Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα" !!!
Για να μην γίνει λοιπόν ΤΗΣ ΕΚΔΙΔΟΜΈΝΗΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΗ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΚΙΓΚΛΊΔΩΜΑ (γιατί ως πολιτικοί έχετε βεβαρημένο παρελθόν και είστε επιρρεπείς στις κούφιες υποσχέσεις !!!)


ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ και ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΑ !!!


Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777