17 Αυγούστου 2010

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείο μας.

Λαγκαδάς, 17 Αυγούστου 2010
Αριθ. Πρωτ : 52

Συνάδελφοι,

το σωματείο μας σε συνέχεια των επαφών του με πολιτικά πρόσωπα του Νομού μας συναντήθηκε, αφού πρώτα έστειλε επιστολές, στις 13 Αυγούστου με τον Υφυπουργό Μεταφορών κύριο Μαγκρίωτη Γιάννη και στις 16 Αυγούστου με την Υφυπουργό Εσωτερικών κυρία Τζάκρη Θεοδώρα.
Και από τους δύο ζητήθηκε, αφού πρώτα τους εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την καθυστέρηση υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων, να παρέμβουν τόσο προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και προς τον Υπουργό Εσωτερικών ώστε να μάθουμε πότε και με ποιόν τρόπο προτίθενται να δοθεί επιτέλους λύση στο εργασιακό μας.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μαγκριώτης μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο του έχει στείλει έγγραφο προ ημερών προς το Υπουργείο Προ.Πο. και ζητά να προσληφθούν άμεσα 650 πυροσβέστες για τις Εθνικές Οδούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι κάτι που βοηθά στη επίσπευση της λύσης του δικού μας θέματος. Τόνισε ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα είναι κοντά μας εφόσον ο κ. Χρυσοχοϊδης φέρει το σχέδιο νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Είπε επίσης ότι θα επικοινωνήσει εντός της εβδομάδας με τον Υπουργό Προ.Πο. ώστε να τον πιέσει για να επισπευσθεί η διαδικασία του σχεδίου νόμου και θα μας ενημερώσει σχετικά.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τζάκρη Θεοδώρα τόνισε ότι η εξαίρεση μας από το νόμο Ραγκούση για τους συμβασιούχους έγινε ακριβώς για να μπορέσουμε να μονιμοποιηθούμε οπότε από την στιγμή που ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει ετοιμάσει σχέδιο νόμου για εμάς θα υλοποιηθεί. Τόνισε ότι ο κ. Ραγκούσης δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση επί του νομοσχεδίου διότι «είναι κυβερνητική δέσμευση η επίλυση του εργασιακού σας» όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά μπορεί να ζητήσει τροποποιήσεις σε κάποιες διατάξεις του.
Δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τα συναρμόδια Υπουργεία για το τι θα γίνει και πότε για το εργασιακό μας και να μας ενημερώσει.
Και οι δύο Υφυπουργοί ήταν αισιόδοξοι ως προς της θετική κατάληξη τους εργασιακού μας πολύ σύντομα, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.
Συνάδελφοι,
αναμένονται εντός των προσεχών ημερών και άλλες συναντήσεις για τις οποίες και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Σ.Δ: Το σωματείο μας συνεχίζοντας τις "διασπαστικές του κινήσεις" θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας και με άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και κατόπιν με στελέχη από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ευχόμαστε ΟΛΑ τα σωματεία της ΠΟΣΠΥΔ να κάνουν τις ίδιες "διασπαστικές κινήσεις" με εμάς ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο εργασιακό μας. ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777