10 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείο μας.

Λαγκαδάς, 10 Σεπτεμβρίου 2010
Αριθ. Πρωτ : 58


Συνάδελφοι,

χτες το σωματείο μας είχε συνάντηση με τον Αρχηγό κ. Στεφανίδη Στυλ. Παρόν στην συνάντηση ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος κ. Κεσαπίδη Κ. και ο Περιφερειάρχης Κεντ. Μακεδονίας κ. Τουλίκας Β.
Ενημερώσαμε τον Αρχηγό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Θεσσαλονίκη (π.χ. κτίρια πεζοπόρων και Π.Κ. Λαγκαδά) ο Αρχηγός είπε ότι σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη μας προσπαθούν να βρουν λύση όσον αφορά το κτηριακό ενώ για το Π.Κ. Λαγκαδά ο περιφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι έχει ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα με τον Δήμαρχο Λαγκαδά.
Κατόπιν ζητήσαμε από τον Αρχηγό να μεσολαβήσει στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. για την εργασιακή μας αποκατάσταση. Ο Αρχηγός δήλωσε αλληλέγγυος και είπε χαρακτηριστικά «πρέπει φέτος να δοθεί λύση στο εργασιακό μας θέμα και αυτό θα προτείνω και εγώ στο Υπουργείο», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το Π.Σ και αυτόν ως αρχηγό προσωπικά τον ενδιαφέρει να καλύψει όπως είπε, τα 4.000 και πλέον οργανικά κενά του Σώματος. Τόνισε δε «δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχουν οργανικά κενά στους συμβασιούχους αλλά να καλύψω τα περισσότερα οργανικά κενά του μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα από τους εσάς διότι είστε έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.»
Σήμερα το πρωί το σωματείο μας έδωσε συνεντεύξεις για να αναδείξει για μια ακόμη φορά το εργασιακό μας θέμα, στο ΜΕGA και στο ΣΚΑΪ, ενώ η ΝΕΤ που εμείς πληρώνουμε και η οποία αυτή μας είχε καλέσει να δώσουμε συνέντευξη «μας έκοψε» την τελευταία στιγμή με εντολή από Αθήνα.
Σήμερα στην πόλη μας έλαβε χώρα και το Υπουργικό Συμβούλιο στον Ο.Λ. Θεσσαλονίκης. Με πρωτοβουλία του σωματείου μας καλέσαμε εκτός από τα μέλη μας και συναδέλφους από τους όμορους και όχι μόνο Νομούς να έρθουν για να δώσουμε δυναμικό παρόν.
Για την παρουσία μας έξω από το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε ο Γεν. Γραμματέας του Υπ.Προ.Πο ο οποίος και επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση μας με το Υφυπουργό Προ.Πο. κ. Οθωνα Μανώλη με την λήξη του Υπ. Συμβουλίου. Λόγω όμως της μακράς συνεδρίας του Υ.Σ. αυτό δεν κατέστει δυνατό αλλά ο Υφυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου μας όταν ακόμα βρισκόμασταν έξω από το κτήριο του Ο.Λ.Θ. λέγοντας μας ότι ενημερώνετε από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου για το σχέδιο νόμου που υπάρχει και ότι γενικά γνωρίζει για εμάς ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει με το προεδρείο μας το συντομότερο.
Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και τους συναδέλφους από το σωματείο Θεσσαλίας, τους συναδέλφους από Χαλκιδική και την Καβάλα για την παρουσία τους.
Συνάδελφοι, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΏΡΑ 10:00 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777