16 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κολοκοτρώνη για την Εργασιακή μας Αποκατάσταση.

ΠΡΟΣ : ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη υλοποίησης της δέσμευσης για την τακτοποίηση των συμβασιούχων Πυροσβεστών» .

Κύριε Υπουργέ,

Το σωματείο συμβασιούχων Πυροσβεστών Ν.Θεσσαλονίκης, με επιστολή (Α.Π.55/6-9-2010) προς τον προκάτοχό σας υπουργό κ. Μ.Χρυσοχοϊδη ,υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του κ. Πρωθυπουργού αλλά και την δέσμευση του υπουργού (3-12-2009), ότι η εκκρεμότητα της υπόσχεσης κάλυψης των οργανικών κενών του Πυροσβεστικού Σώματος που ξεπερνούν τις 4.000, θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.
Ενώ τα πορίσματα του υπουργείου καταλήγουν στην ανάγκη άμεσης πλήρωσης των θέσεων αυτών με τους έμπειρους συμβασιούχους Πυροσβέστες, το πρόβλημα παραμένει χωρίς να έχει βρεθεί η λύση της εργασιακής τους αποκατάστασης , με τελευταία πρόταση ως «μόνη λύση»,σχέδιο νόμου για πρόσληψη στο Π.Σ με το σύστημα των συνοριοφυλάκων (Ν.2622).

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :

1) Υπάρχει η πολιτική βούληση να δοθεί οριστική λύση στην εκκρεμότητα αυτή ώστε να ενισχυθεί το Π.Σ, να καλυφθούν τα κενά, να ενισχυθεί το αίσθημα προστασίας των πολιτών και παράλληλα να προστατευθεί και ο φυσικός πλούτος της χώρας;

2) Πότε προτίθεται το υπουργείο να δώσει λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα το οποίο
απασχολεί και διατηρεί σε ανασφάλεια 3.500 οικογένειες συμβασιούχων πυροσβεστών σε όλη την χώρα;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΑ.Ο.Σ


Σ.Δ: Από τυπογραφικό λάθος το οποίο και είδαμε γράφηκε 3.500 και όχι 5.500. Ενημερώσαμε άμεσα το γραφείο του βουλευτή ώστε να υπάρξει διόρθωση. Η ερώτηση κατατέθηκε στις 10/9/2010 στην βουλή. Πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Κολοκοτρώνης είναι και ο μόνος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ανταποκρίθηκε.

Συνάδελφοι, πρέπει όλα τα σωματεία να τρέξουν, να πιέσουν, να πάνε σε βουλευτές του νομού τους και να τους πρήξουν τα αυτιά για να κινητοποιηθούν και αυτοί με την σειρά τους ώστε να πιέσουν τον νέο Υπουργό ώστε να τον δούμε ΑΥΡΙΟ κιόλας, ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟ, γιατί έτσι όπως το πάνε αυτοί στο Υπουργείο μέχρι να "ενημερωθούν" θα φτάσουμε Χριστούγεννα πολύ φοβάμαι. Ας κινητοποιηθούν λοιπόν τα σωματεία (κάποια δυστυχώς πολύ λίγα έχουν ξεκινήσει), μην τα περιμένουν όλα από την ΠΟΣΠΥΔ, ας βάλουν και αυτά το χεράκι τους και όχι μόνο λόγια και κριτική απ' την απ΄έξω...

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777