20 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση Μελών απο το Σ.Ε.ΠΥ. Θεσσαλίας ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΛΑΡΙΣΑ, 18 Σεπτεμβρίου 2010
Αρ.Πρωτ: 45


Στην υπ.αρ. 41 3/9/2010 σας ενημερώσαμε πως στείλαμε έγγραφο με ερωτήματα προς το δικηγορικό μας γραφείο του Κυρίου Νικολουτσοπουλου για τα δικαστήρια που έχει αναλάβει για τα δικά μας θέματα.
Σας παραθέτουμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που λάβαμε.

Ερώτηση 1: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το δικαστήριο που έχουμε για ίση μισθολογική μεταχείριση και τι δικασίμους έχουμε από εδώ και πέρα.
Απάντηση 1: Το ζήτημα αυτό είναι πλέον δύσκολο και γι αυτό έχουμε καταθέσει αγωγές με τις οποίες έχουμε διακόψει την παραγραφή των αξιώσεων μέχρι και το 2009, όμως οι αγωγές μας είναι αόριστες.
Στους επόμενους μήνες πρόκειται να επανέλθουμε με νέες αγωγές οι ποιες θα είναι ορισμένες και θα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ποσό που διεκδικεί ο κάθε ένας από εσάς.

Ερώτηση 2: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το δικαστήριο που έχουμε για το επίδομα των 176 Ευρώ και τι δικάσιμους έχουμε από εδώ και πέρα.
Απάντηση 2: Έχουμε καταθέσει αγωγές στο Ειρηνοδικείο Αθηνών οι οποίες μετά από αναβολή πρόκειται να συζητηθούν στις 29/11/2010. Παράλληλα καταθέσαμε και νέες αγωγές για το χρονικό διάστημα 2007,2008,2009 οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν στο ίδιο δικαστήριο στις 17 και 18/11/2010.
Σημαντική προϋπόθεση για την θετική εξέλιξη των αγωγών σας είναι να κερδίσουμε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο η οποία μετ αναβολή θα συζητηθεί στις 18/1/2011. Για το λόγω αυτό δεν αποκλείεται να επιλέξουμε αναβολή των αγωγών στο Ειρηνοδικείο μέχρι να δημοσιευθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ερώτηση 3:
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το δικαστήριο που έχουμε για την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και τι δικάσιμους έχουμε από εδώ και πέρα.
Απάντηση 3: Επί των αγωγών που είχαμε καταθέσει και δικάσει στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας έχουν δημοσιευθεί οι υπ.αριθμ. 219/2005 και 222/2005 αποφάσεις του αυτού δικαστηρίου .Και οι δυο αποφάσεις είναι απορριπτικές διότι ο δικαστής υιοθέτησε την γνωστή άποψη που το δημόσιο πάντα επικαλείται ότι το άρθρο 103 του αναθεοριμενου Συνταγματος δεν επιτρέπει την μετατροπή των Συμβάσεων σας σε αορίστου χρόνου, θεωρώντας ότι οι Συμβάσεις σας είναι εκ του νομού ορισμένου χρόνου.
Επί των αγωγών που είχαμε καταθέσει και δικάσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αφορούσαν την Μαγνησία έχουν δημοσιευθεί οι υπ.αρ.423/2007 και 426/2007 θετικές αποφάσεις. Κατά των αποφάσεων αυτών το δημόσιο δεν έχει ασκήσει εφέσεις μέχρι σήμερα.
Άλλες αγωγές που αφορούν τις περιοχές Λάρισας Καλαμπάκας Τρίκαλα κλπ επρόκειτο μετ αναβολή να συζητηθούν στις 21/5/2010 αλλά προτιμήσαμε να τις αναβάλουμε για 17/1/2011 μέχρι να αλλάξει η αρνητική νομολογία του Αρείου Πάγου.
Λόγω του αρνητικού κλίματος που είχε επικρατήσει στην νομολογία του δικαστηρίου μετά τις αρνητικές αποφάσεις της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τις οποίες είχε προκαλέσει ο τότε Εισαγγελέας Γ. Σανιδάς επιλέξαμε για λόγους τακτικής να μην ασκήσουμε κατά των δυο αποφάσεων του Πρωτοδικείου Καρδίτσας αλλά να ασκήσουμε αναίρεση απευθείας στον Άρειο Πάγο. Η προθεσμία για την αναίρεση είναι έως τον 6/2011.

Ερώτηση 4: Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε το δικαστήριο του Αρείου Πάγου στις 23 Σεπτεμβρίου ποιος Συμβασιούχος έχει το δικαστήριο, από ποιον κλάδο, τι αποτέλεσμα περιμένουμε και εάν κερδηθεί που θα βοηθήσει τον δικό μας κλάδο.
Απάντηση 4: Η δίκη αυτή αφορά συμβασιούχους του ΟΠΑΠ . Την είχε παραπέμψει στην πλήρη Ολομέλεια το τμήμα του Αρείου Πάγου υστέρα από μεθόδευση του τότε Εισαγγελέα Γ. Σανιδά.
Η απόφαση του τμήματος περιλαμβάνει σκέψεις που αν υιοθετηθούν από την πλήρη Ολομέλεια θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στον δικαστικό αγώνα των Συμβασιούχων
Έχει ήδη ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ. Έχουμε εντολή από την ΠΟΣΠΥΔ να ασκήσουμε για λογαριασμό της πρόσθετη παρέμβαση.
Εκτιμούμε ότι η παρουσία σας έξω από τον Άρειο Πάγο και στη συνεχεία πορεία στη Βουλή είναι σημαντική παράμετρος για την αποτροπή σεναρίων που μπορεί αν ευδοκιμήσουν να αποτελέσουν ταφόπλακα για τις προσπάθειες μας . Αυτές τις απαντήσεις πήραμε από τους Δικηγόρους μας . Τα συμπεράσματα δικά σας Συνάδελφοι.
Για το τέταρτο θέμα
η Ομοσπονδία μας έχει απόφαση για τις 23 Σεπτεμβρίου μετά από τις δυο παραστάσεις διαμαρτυρίας που κάναμε 5 Αυγούστου στην Αθηνά και 12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη να κάνει το πρώτο Συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτεμβρίου 2010.
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας .
Από όσα γνωρίζουμε εκείνη την ημέρα έξω από των Άρειο Πάγο θα είναι και Συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού , του ΟΠΑΠ , των Δήμων όλης της χωράς καθώς και STAGE από όλους τους κλάδους . Μετά τον Άρειο Πάγο θα κάνουν πορεία στο Σύνταγμα. Οι εφημερίδες μιλάνε για 10.000 κόσμο. .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κολοκυθάς Ευάγγελος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πυργιώτης Απόστολος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777