24 Σεπτεμβρίου 2010

Αντε πάλι απ΄την αρχή . . . . Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων το Λιμενικό Σώμα.

Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων υπάγεται πλέον το Λιμενικό Σώμα και οι υπηρεσίες τους, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Προεδρικό Διάταγμα που κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ. Σημειώνεται ότι αφού είχε κατατεθεί στο ΣτΕ το σχέδιο ΠΔ στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 διαβιβάστηκε στο δικαστήριο έγγραφο του πρωθυπουργού, το οποίο επέφερε αλλαγές στο αρχικό κείμενο του σχεδίου ΠΔ.
Όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση του ΣτΕ με τις αλλαγές, που επήλθαν στο ΠΔ από το έγγραφο του πρωθυπουργού το Λιμενικό Σώμα και οι υπηρεσίες υπάγονται στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Με το αρχικό διάταγμα το Λιμενικό Σώμα υπαγόταν μεν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι αρμοδιότητές του ήταν μοιρασμένες μεταξύ υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη. Ακόμη, στη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι πρέπει να εξεταστεί εάν πρέπει να μεταφερθεί στο υπουργείο Εργασίας η εποπτεία της Εθνικής Επιτροπής για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, μετά την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων, που έγινε στα υπουργεία.....

Σ.Δ: Άντε πάλι από την αρχή και για εμάς; Γιατί το λέω αυτό; Μην ξεχνάτε ότι το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ άρα και το σχέδιο νόμου, δεν καταθέτονταν προς ψήφιση στην ΒΟΥΛΗ μέχρι τώρα γιατί έπρεπε να λυθεί το θέμα με το Λιμενικό. Χάσαμε δηλαδή έτσι 6 μήνες περιμένοντας και στο τέλος ουσιαστικά το Λιμενικό να παραμένει εκεί που ήταν. ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΊΑ !!!
Τώρα να δω τι άλλο θα πουν για να καθυστερήσουν.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777