11 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση Μελών από το Σωματείο μας.

Λαγκαδάς, 11 Σεπτεμβρίου 2010
Αριθ. Πρωτ: 60

Συνάδελφοι,
σήμερα, έπειτα από πρόσκληση του Γεν. Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος κ. Κεσαπίδη Κων/νο, το σωματείο μας παραβρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δ.Ε.Θ.
Εκεί συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου Γεώργιο, με τον Υπουργό Προ. Πο κ. Παπουτσή Χρ., με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Τασούλα Γρ. και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.
Ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι γνωρίζει το θέμα μας καθώς και ότι αυτό βρίσκετε κοντά στην λύση του.
Ο Υπουργός κ. Παπουτσής αφού μας είπε ότι δέχεται καταιγισμό μηνυμάτων στο facebook από συμβασιούχους πυροσβέστες που του ζητούν να δώσει άμεσα λύση στο εργασιακό μας συνέχισε λέγοντας έχει ενημερωθεί από τον Γεν. Γραμματέα για το σχέδιο νόμου που ετοίμασε το Υπουργείο. Του ζητήσαμε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συνάντηση μαζί του και μας προέτρεψε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του ώστε να κλειστεί σύντομα το ραντεβού. Τον ενημερώσαμε ότι υπάρχουν κάποια συμφωνηθέντα με το προηγούμενο Υπουργό και μας απάντησε ότι όλα θα συζητηθούν σε κοινή μας συνάντηση σύντομα.
Στον Γεν. Γραμματέα τονίσαμε την διαφωνία μας για τις πάρα πολύ λίγες οργανικές θέσεις που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου. Ο Γενικός απάντησε ότι με διάλογο αυτό μπορεί να αλλάξει και ότι θα υπάρξει συνάντηση μας σύντομα με τον Υπουργού.
Σε ερώτησή μας αν το Υπουργείο Προ.Πο. έχει αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει ζητηθεί από όλα τα υπουργεία να πράξουν, το σχέδιο νόμου που ετοίμασε για εμάς το Υπουργείο μας απάντησε «ΝΑΙ το έχω καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή όπως και όλα τα σχέδια νόμων που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο μας».
Ο Υφ. Εσωτερικών κ. Ντόλιος μας είπε ότι έχει πάρει την έγκριση για το θέμα μας από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση ο οποίος και τον όρισε υπεύθυνο.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε τις επαφές μας με πολιτικά πρόσωπα και για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε. Παραμένουμε επιφυλακτικοί και το ίδιο συνιστούμε και σε εσάς.

Αύριο ΟΛΟΙ στις 10:00 το πρωί στον Λευκό Πύργο ΕΝΣΤΟΛΟΙ !!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777