19 Οκτωβρίου 2010

Ικαρία: Πυροσβεστικό κρεμάστηκε στον γκρεμό!

Παρολίγο τραγωδία λόγο της κακοκαιρίας - Κατολισθήσεις ακόμη σε όλο το οδικό δίκτυο...
Η τραγωδία αποφεύχθηκε στο παρά πέντε. Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, πυροσβεστικό όχημα με 4 άνδρες, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν απεγκλωβίσει γυναίκα μέσα από το αυτοκίνητό της στην περιοχή Αγίου Πολυκάρπου, έπεσε σε κομμάτι του δρόμου που είχε υποστεί καθίζηση.Το πυροσβεστικό κρεμάστηκε στον γκρεμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο οδηγός. Τελικά διασώθηκαν από άλλο πυροσβεστικό, που έσπευσε στην περιοχή και τους βοήθησε.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού δέχθηκε συνολικά 15 κλήσεις για απάντλησης υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ απεγκλώβισε δύο ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε ένα υπόγειο γκαράζ και δύο ζώα. Οι πυροσβέστες βοήθησαν και έναν βοσκό που είχε εγκλωβιστεί με το κοπάδι του, σε ορεινή περιοχή του νησιού
Όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ δεν θα γίνουν μεταφορές μαθητών...

ΠΗΓΗ:
NewsIt

Σ.Δ: Οι συνάδελφοι που κινδύνευσαν είναι Συμβασιούχοι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και ΟΧΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και πηγαίναν, ΟΧΙ σε ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ αλλά ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!
Οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες μετέχουμε σε πάσης φύσεως συμβάντα !!!
Ο συνάδελφο που τραυματίστηκε είναι ελαφρά ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ !!!
Αυτό που πρέπει να προσθέσω είναι ότι ΕΚΤΟΣ από τους συναδέλφους (συμβασιούχους) που ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους ήταν και αρκετοί συνάδελφοι που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και παρουσιάστηκαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ πριν ακόμα τεθεί το νησί σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης !!! Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.....
ΠΑΛΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ" ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ;
Καλή Δύναμη σε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους και στην Χίο και στην Ικαρία.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777