07 Οκτωβρίου 2010

Απλήρωτοι πυροσβέστες άφησαν σπίτι να καεί.

Η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Τενεσί κοιτούσαν με απάθεια το σπίτι της οικογένειας Κράνικ να καίγεται έως ότου οι φλόγες το κατέστρεψαν ολοσχερώς, καθώς οι εντολές που είχαν ήταν να μην επέμβουν αφού η οικογένεια είχε ξεχάσει να πληρώσει την ετήσια συνδρομή των 75 δολαρίων.
Η 67χρονη Πολέτ Κράνικ δήλωσε
ότι δεν είναι θυμωμένη με τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας αφού δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κάνουν ότι τους διέταξε ο προϊστάμενός τους και από τη στιγμή που ξέχασε να πληρώσει την ετήσια συνδρομή μάλλον έτσι έπρεπε να εξελιχθούν τα πράγματα.
Το περιστατικό συνέβη στο δήμο Σάουθ Φούλτον της πολιτείας του Τενεσί και όπως έγινε γνωστό στην περιοχή δεν υπάρχει πυροσβεστική υπηρεσία και γι΄αυτό το λόγο όταν χρειάζεται σπεύδουν από το γειτονικό δήμο με αντίτιμο τη συνδρομή των 75 δολαρίων το χρόνο.
"Όταν πήρα τηλέφωνο την πυροσβεστική και μου αρνήθηκαν τις υπηρεσίες τους σοκαρίστηκα. Το σπίτι μας μπορεί να κάηκε αλλά τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου είμαστε καλά και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία τώρα" δήλωσε η κ. Κράνικ.
Οι πυροσβέστες επενέβησαν μόνο όταν οι φλόγες πλησίασαν γειτονικό σπίτι, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι ο ιδιοκτήτης του είχε καταβάλει τα 75 δολάρια για προστασία.

ΠΗΓΗ:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σ.Δ: Ο Χριστός και η Παναγία..... Έτσι θα γίνουμε και εμείς με τον ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ; Αν χαλάσει π.χ. όχημα στο Π.Κ. Σταυρού που θα είναι σε άλλο Δήμο θα ζητάνε την συνδράμει το Π.Κ. Λαγκαδά με ετήσια συνδρομή 100 € ;;;;

Έχουμε και οικονομική κρίση λέτε να είναι λίγα τα 100 € ;;;
Πάντως η κυρία Κράνικ ήταν άψογη. Δεν καταλόγισε ευθύνες σε αυτούς που ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ δ/γη και μάλιστα παραδέχθηκε ότι δεν είχε πληρώσει την συνδρομή (;) της οπότε βρήκε και λογικό (;) η πυροσβεστική να μην προβεί σε κατάσβεση.....
Ωχ Παναϊα μου τι άλλο θα ακούσουμε;;;

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777