26 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ‘ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ’

Του Περιφερειακού Εκπροσώπου Α/ξκων Κρήτης στην Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Παπαλεωνίδα Νικολάου

Στις τέσσερεις χιλιάδες και πλέον μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος αλλά ούτε και χώρος για άλλα κενά, πριν η Πυροσβεστική μπει στον αυτόματο πιλότο. Η λύση βρίσκεται δίπλα μας. Τα κενά αυτά μπορούν να καλυφθούν άμεσα από τους περίπου 5.500 εποχικούς Πυροσβέστες. Πλέον είναι εκπαιδευμένοι, καταρτισμένοι, και όχι απλά έμπειροι αλλά στην πλειοψηφία τους πολύπειροι με εμπλοκή σε άπειρα συμβάντα πυρκαγιών αλλά ακόμα και διασώσεων.
Αναγνωρίζω ότι οι καιροί για προσλήψεις είναι δύσκολοι , ελέω και του μνημονίου, όμως η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και διασφαλίζεται μόνο με ένα Πυροσβεστικό Σώμα στελεχωμένο. Η πολιτεία όπως και παλαιότερα έτσι και τώρα ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας προχωρήσει σε μία γενναία κίνηση μονιμοποίησης των εποχικών Πυροσβεστών.
Λίγο πριν τη λήξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και με τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία που έχει εξαγάγει το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος οι καμένες εκτάσεις σε Πανελλαδική κλίμακα έχουν καταγράψει εκπληκτική μείωση της τάξης του εβδομήντα τοις εκατό (70%) περίπου με αριθμό πυρκαϊών ίσο η ακόμα και περισσότερο από τον αντίστοιχο περυσινό. Η σημαντικότατη αυτή μείωση των καμένων εκτάσεων οφείλεται σαφέστατα τόσο στην προσπάθεια του μόνιμου προσωπικού που υπερβάλει εαυτόν, όσο βεβαίως και στην καταλυτική προσφορά των εποχικών Πυροσβεστών.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος μεταξύ της Ένωσης αξιωματικών και του αρχηγού, ο ίδιος ο Αρχηγός μας, μεταξύ άλλων, δηλώνει καταφανώς υπέρ της αποκατάστασης των εποχικών συναδέλφων με οποιονδήποτε τρόπο καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση του. Περαιτέρω μου διεμήνυσε να μεταφέρω τις ευχαριστίες του ιδιαίτερα στους εποχικούς Πυροσβέστες που υπηρετούν στο νησί μας, ειδικά για την φετινή δύσκολη αντιπυρική περίοδο για την Κρήτη.
Τέλος θα ήθελα να καταγράψω πως παρ’ ότι πέρασαν σχεδόν έντεκα έτη από την ημέρα που ορκίστηκα Πυροσβέστης, δεν ξεχνώ ότι και εγώ κάποτε ήμουν εποχικός Πυροσβέστης και είχα τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τους ίδιους προβληματισμούς για το μέλλον. Οπότε συμπάσχω και συμμερίζομαι την αγωνία των εποχικών συναδέλφων και ευελπιστώ για την ταχεία επαγγελματική αποκατάσταση τους.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε από την τοπική εφημερίδα ΠΑΤΡIΣ στις 22/10/2010
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το συναδελφικό Blog
EapsDialogos

Σ.Δ: ΕΥΓΕ, ΕΥΓΕ, ΕΥΓΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777