23 Νοεμβρίου 2010

Αντί για χιόνια μας ήρθαν οι...... ΦΩΤΙΕΣ !!!

Eίμαστε στα μέσα του χειμώνα και όμως οι πυρκαγιές δεν λένε να μας αφήσουν. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι είχαμε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσα. Κάποιος είχε ανάψει φωτιά στο χωράφι του για να κάψει χόρτα αλλά εξαιτίας των ανέμων επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις. Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία που βρέθηκε πολύ γρήγορα στο σημείο. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση η φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά τέθηκε υπό έλεγχο.Πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα κατά τόπους προβλέπει η ΕΜΥ στη δυτική Ελλάδα αλλά και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θράκη αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΠΗΓΗ: EviaNews

Σ.Δ: "ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ"......
Καθημερινά έχουμε δασικά συμβάντα, η θερμοκρασίες είναι θερμοκρασίες σχεδόν καλοκαιριού και έτσι θα συνεχίσουν παρά τις κατά τόπους βροχές. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να λένε ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δεν χρειάζονται, και μας έστειλαν στην ΑΝΕΡΓΙΑ μια ώρα αρχύτερα. Τρεχάτε τώρα !!!
Εύχομαι μόνο να μην έχουμε τίποτα μεγάλο και σοβαρό, βλέπε Βουλγαρία και Κύπρο που από τις αρχές του μήνα τρέχουν σε αρκετά και σοβαρά δασικά συμβάντα. Προφανώς εσείς ξεχάσατε την Ρόδο πριν 2 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος Δεκέμβριος ήταν !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777