25 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση Μελών Σωματείου Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας - Το Σχέδιο Νόμου ΣΗΜΕΡΑ στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Λαγκαδάς, 24 Νοεμβρίου 2010
Αρ. Πρωτ: 82

Συνάδελφοι,
το προεδρείο του σωματείου μας σε συνεργασία με το προεδρείο του σωματείο Θεσσαλίας και στα πλαίσια των επαφών μας με Υπουργούς και Βουλευτές για την εργασιακή μας αποκατάσταση και αγωνιώντας για το τι μέλει γενέσθαι με το εργασιακό μας μέλλον, σήμερα μεταβήκαμε στην Αθήνα ώστε να δώσουμε στα αρμόδια και συναρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας) καθώς και να έρθουμε σε επαφή με βουλευτές και Υπουργούς των περιοχών μας δίδοντάς τους φάκελο με τις θέσεις μας επί του σχεδίου νόμου, ενώ ενημέρωσαμε και την κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Αμμανατίδου Ευ. την οποία και επιδώσαμε σχετικό φάκελο.
Επισκεφθήκαμε τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Μαγκριώτη Ι. και τον ενημερώσαμε σχετικά με τα αιτήματά μας. Ο ίδιος άμεσα ανταποκρίθηκε και επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Προ.Πο. κ Όθωνα ο οποίος του είπε ότι το Σχέδιο Νόμου αύριο θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο (Υ.Σ.).
Κατόπιν επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Παπουτσή και του επιδώσαμε σχετικό φάκελο για τον οποίο και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο κύριος Υπουργός μας ενημέρωσε ότι σήμερα είχε σύσκεψη για το Πυροσβεστικό Σώμα και ότι το Σχέδιο Νόμου αύριο Πέμπτη 25 Νοεμβρίου είναι θέμα προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε ερώτησή μας ποιες θα είναι οι μετέπειτα διαδικασίες είπε ότι το σχέδιο νόμου αφού περάσει από το Υ.Σ. θα βγει άμεσα στο διαδίκτυο προς Δημόσια Διαβούλευση παροτρύνοντας μας μάλιστα τις προτάσεις μας να τις καταθέσουμε και εκεί. Με το πέρας της διαβούλευσης και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, μας είπε, το Σχέδιο Νόμου θα έρθει και προς ψήφιση στην Βουλή. Τέλος τόνισε ότι συμμερίζεται την αγωνία μας και παρόλο την δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας κάνει ότι μπορεί να δοθεί οριστική λύση το συντομότερο δυνατό ώστε "να τακτοποιηθούν όσοι γίνετε περισσότεροι" όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συνάδελφοι, ένα ακόμα βήμα έγινε μένουν ακόμα λίγα για να οριστικοποιηθεί η εργασιακή μας αποκατάσταση. Χρειάζεται μεθοδικότητα και επίγνωση των οικονομικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν και λεπτούς χειρισμούς.
Τις επόμενες ημέρες θα έχετε εκτενέστερη ενημέρωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777