26 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση Μελών Σωματείου Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας.

Λαγκαδάς, 25 Νοεμβρίου 2010
Αριθ. Πρωτ : 83


Συνάδελφοι,
σε συνέχεια των επαφών μας στην Αθήνα μαζί με το Σωματείο Θεσσαλίας σας ενημερώνουμε ότι στις 24/11 συναντήσαμε τον Πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών συνάδελφο κ. Ντούμα Βασίλη. Τον ενημερώσαμε ότι το Υπουργείο έχει ετοιμάσει από το καλοκαίρι σχέδιο νόμου στα πρότυπα των ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων και του ζητήσαμε την άποψή του και το τι πρέπει να προσεχθεί από εδώ και στο εξής. Ο συνάδελφος μας είπε ότι το σχέδιο νόμου είναι πολύ καλό, μας κατέθεσε την εμπειρία των Ειδικών Φρουρών και μας επισήμανε τι πρέπει να προσεχθεί ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι αλλαγές που θέλουμε μπορούν να γίνουν ακόμα και όταν το σχέδιο νόμου θα είναι προς ψήφιση στην Βουλή.
Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο Πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών για τις πολύτιμές πληροφορίες που μας παρείχε.
Στις 25/11 και μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου συναντήσαμε τον Αν. Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη. Τον ενημερώσαμε για την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση πριν από 2 μήνες προς την Ομοσπονδία μας για συμμετοχή συναδέλφων άνω των 49 ετών σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και συνεχίσαμε προτείνοντάς του αυτό να επεκταθεί σε όλους όσους πιθανών μείνουν εκτός της ρυθμίσης. Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι κανείς έως τώρα δεν τον ενόχλησε αλλά ούτε και τον ενημέρωσε για κάτι τέτοιο και ζήτησε να κλείσουμε ραντεβού μαζί του ώστε να το συζητήσουμε. Του είπαμε ότι θα ενημερώσουμε την Ομοσπονδία μας για να έρθει σε επαφή μαζί του.

Συνάδελφοι, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται σοβαρότητα, μεθοδικότητα, προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777