03 Δεκεμβρίου 2010

Κινητοποίηση Σωμάτων Ασφαλείας στις 14 Δεκεμβρίου 2010 στην ΑΘΗΝΑ.

Δυναμική απάντηση των Ομοσπονδιών στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα
Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν «εκπτώσεις» και περικοπές.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είμαστε υποχρεωμένοι να εκδηλώσουμε δυναμικά στις 14 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη στην Αθήνα την έντονη αντίδρασή μας για την απόφαση της Κυβέρνησης να μην εξαιρέσει υπό την πίεση της «τρόικας» και των δανειστών τα Σώματα Ασφαλείας από την πολιτική των περικοπών των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφάλεια του τόπου. Στο όνομα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας για άλλη μια φορά ο προϋπολογισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εμφανίζεται δραστικά μειωμένος με αποτέλεσμα να εγείρεται μείζον ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών, των πυροσβεστικών και των λιμενικών υπηρεσιών. Η πολιτική των περικοπών πλήττει βάναυσα και το βιοτικό μας επίπεδο, χωρίς να διαφαίνεται από πουθενά ότι ενδέχεται να βελτιωθούν έστω τα προσεχή χρόνια οι αποδοχές μας.
Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση με την άρνησή της να ενισχύσει τους προϋπολογισμούς των Οργανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας, όχι μόνο αποδυναμώνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, εγκαταλείποντας το ένστολο προσωπικό να εργάζεται σε καθεστώς ανασφάλειας, αλλά την ίδια ώρα αφήνει ανοικτό το πεδίο δράσης στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας κάθε είδους. Μήπως τελικά οδεύουμε στην ιδιωτικοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της λιμενικής αστυνομίας; Μήπως, επειδή κοστίζει ο δημόσιος τομέας υπηρεσιών ασφαλείας τεχνηέντως ενισχύεται –πράγμα που ήδη συμβαίνει η δημιουργία ιδιωτικών στρατών σε ξηρά και θάλασσα, αδιαφορώντας για την τύχη του απλού λαού, των φτωχών ανθρώπων, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης είναι εκείνοι που πληρώνουν πάντα το μάρμαρο και που περισσότερο από κάθε άλλο κοινωνικό στρώμα, έχουν ανάγκη τον ένστολο;
Ως συνδικαλιστικό κίνημα, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ διότι η Κυβέρνηση ενώ γνωρίζει εδώ και μήνες, τις θέσεις μας και υποτίθεται ότι μελετά τις προτάσεις μας, δεν αντιμετωπίζει τα οξυμμένα, χρόνια προβλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας. Η επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθήθηκε τον προηγούμενο χρόνο δεν είναι ικανή πλέον να καλύψει το μέγεθος των ευθυνών των κυβερνώντων, πόσο μάλλον την αγωνία και την αγανάκτησή μας για το αβέβαιο μέλλον όλων μας, όταν η Πολιτική Ηγεσία διατηρεί το «προνόμιο» να μας ενημερώνει κατά το δοκούν.
Όμως, δεν πτοούμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Σε αυτόν τον ωραίο αγώνα σας καλούμε να δώσετε προσωπικά το δικό σας «παρών», ακολουθώντας το σωματείο σας στην ένστολη κινητοποίησή μας την 14-12-2010. Να φτάσει ηχηρό το μήνυμα στα ώτα ακουώντων, όπως θέλουμε να πιστεύουμε.
Ο τόπος και η ώρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας καθώς και λοιπές λεπτομέρειες θα σας γνωστοποιηθούν με νεότερο έγγραφό μας.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:
Να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εργασίας του αστυνομικού, του πυροσβέστη και του λιμενικού και να βάλλουν τέλος στην πολιτική των περικοπών και της ισοπέδωσης.

Διεκδικούμε:

- Αύξηση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, τη βελτίωση της εκπαίδευσης, την εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος μας, τον ορθολογισμό του μισθολογίου και την ενίσχυση του εισοδήματος των ενστόλων. Όχι άλλες περικοπές. Μέριμνα για τα ασφαλιστικά μας ταμεία και προστασία των συνταξιούχων συναδέλφων μας.
-
Κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με προσλήψεις νέου ένστολου δυναμικού.
- Όχι στη αφαίρεση βασικών και θεμελιωδών μας δικαιωμάτων.
STOP στις περικοπές.
- Δεν αντέχουμε άλλο!
- Στο αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές. Οικονομική ανάπτυξη δεν νοείται σε ανασφαλές περιβάλλον!

(Π.Ο.ΑΣ.Υ.), (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), (Ε.Α.Π.Σ.), (Π.Ε.Α.Λ.Σ.)

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777