06 Δεκεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Διαβούλευση.

Στις 23:59 χτες ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του ΥΠ. ΠΡΟ-ΠΟ «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις».
Το άρθρο 15 του σχεδίου νόμου ήταν αυτό που ενδιέφερε τον δικό μας κλάδο καθώς μέσα από αυτό δημιουργείτε μία νέα ειδικότητα - κατηγορία αυτή των "Επικουρικών Πυροσβεστών".
Αν και το όνομα δεν είναι αντιπροσωπευτικό και ελπίζω να αλλάξει όπως και κάποια άλλα πράγματα μέσα σε αυτό, πιστεύω και φαίνεται άλλωστε, ότι είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια εργασίας μας, 8 για εμένα 20 για κάποιους άλλους, που έχουμε στα χέρια μας κάτι χειροπιαστό.
Όταν μάλιστα αυτό περνά από το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια οικονομική συγκυρία πάρα πολύ δύσκολη για την Πατρίδα μας, με την σύμφωνη γνώμη βεβαίως των "οικονομικών κατοχικών δυνάμεων" (βλεπ. τρόικα) τότε γίνετε πλέον ολοφάνερο ότι φτάνουμε στην πηγή και πρέπει να γεμίσουμε το ποτήρι για να πιούμε νερό. Αποδεικνύετε επίσης περίτρανα ότι το ΚΩ...ΧΑΡΤΟ, το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ και μάλιστα πήρε σάρκα και οστά !!!
Τα επόμενα βήματα τώρα είναι να περάσουν τα σχόλια - προτάσεις που κάναμε τις επόμενες ημέρες από επεξεργασία από το Υπουργείο για να δουν τι μπορεί να αλλάξει και τι όχι . Ελπίζω οι επισημάνσεις που κάναμε να εισακουστούν.
Έπειτα θα ξαναδημοσιευτεί με την τελική του μορφή, όπως δηλαδή θα πάει προς ψήφιση στην Βουλή. Από όσο ξέρουμε αυτό θα γίνει μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και πιθανολογώ μετά τις γιορτές. Εκεί πάλι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις από βουλευτές και σε αυτό δουλεύουμε, τουλάχιστον εμείς εδώ πάνω.
Αφού ψηφιστεί θέλει αρκετή σοβαρή δουλειά ώστε να καθοριστούν τα μόρια, (και εδώ πρέπει να είμαστε πάρα πολύ κοντά) και κατόπιν να βγει η προκήρυξη που πρέπει να είναι μία !!! Βέβαια παράλληλα τρέξιμο και για όσους πιθανόν μένουν εκτός από κάτι τέτοιο.
Καλή δύναμη σε όλους μας, σε όλα τα Δ.Σ. των σωματείων γιατί θέλει δουλειά και τρέξιμο πολύ τώρα με τους βουλευτές. Καλή δύναμη και στην ΠΟΣΠΥΔ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777