05 Δεκεμβρίου 2010

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Όχι στο πάγωμα των προσλήψεων.

Δημοσιεύθηκε 04 12 2010.

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι συνδικαλιστές σε Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική προκειμένου να αντιδράσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο να μη γίνουν προσλήψεις στις υπηρεσίες τους που, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι και των τριών σωμάτων, όλοι χωλαίνουν στο θέμα του προσωπικού. Οι πλέον αποφασισμένοι είναι οι πυροσβέστες, οι οποίοι, όπως αποκαλύπτει στον «Ε» μέλος της Ομοσπονδίας, προχωρούν σε δυναμική κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη.
Το θέμα με τις προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας χαρακτηρίζεται μείζονος σημασίας γιατί το πάγωμα των προσλήψεων σε συνδυασμό με τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς για την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική θα έχουν δυσμενή αποτελέσματα στη λειτουργία και στην εκτέλεση του έργου τους.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δ. Βλάχος
«Κάτω από τις συνθήκες που τείνουν να διαμορφωθούν, η ομοσπονδία πήρε απόφαση να ξεκινήσουμε αγώνες και στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει κινητοποίηση σε κεντρικό νευραλγικό σημείο της πόλης», τόνισε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Βλάχος, εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ).

«Στην Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή απαριθμούν γύρω στις 4.000 κενές θέσεις. Απ’ ό,τι φαίνεται, όχι μόνο δεν θα γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αλλά θα επιχειρηθεί -με κριτήριο το κόστος λειτουργικότητας- ο αριθμός αυτός των κενών να μειωθεί πλασματικά με το κλείσιμο των περισσοτέρων αποκεντρωμένων πυροσβεστικών κλιμακίων και ορισμένων πυροσβεστικών σταθμών πόλεων.
Στο σχέδιο νόμου που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση ομιλεί για πρόσληψη επικουρικών πυροσβεστών και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όταν θα γίνεται πρόσληψη επικουρικών, αυτές οι θέσεις θα αφαιρούνται από τις οργανικές θέσεις των μονίμων.
Αυτή η δομή όμως δεν θα επιφέρει πολλά δεινά μόνο σε εμάς αλλά και τους πολίτες, αφού δεν θα υπάρχει το σύστημα διασποράς και θα γυρίσουμε σε μια μορφή πολυδύναμων σταθμών. Το σημερινό μοντέλο επιλέχθηκε μετά τα δεινά που είχε τραβήξει ο τόπος από το 1998 ως το 2000 και θεωρήθηκε ότι για την καλύτερη αποτελεσματικότητα θα ήταν η διασπορά των δυνάμεων. Τώρα αυτό αναστέλλετε για να φτιαχτούν… πολυδύναμες υπηρεσίες με ταυτόχρονη τεχνητή μείωση των οργανικών κενών», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλα το άρθρο στο οποίο αναφέρονται τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας κάνοντας κλικ επάνω στην φωτογραφία.

Σ.Δ: Η εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών "ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ" ;;; Τι λέτε ρε ;;;; Το ακούσαμε και αυτό !!!
Γιατί δεν δημοσιεύσατε τις θέσεις της ΠΟΕΥΠΣ στην Δημόσια Διαβούλευση;
Γιατί δεν μας έχετε στείλει ΠΟΤΕ τις θέσεις της ΠΟΕΥΠΣ ΕΠΙΣΉΜΩΣ ;;;
Αφού λοιπόν δεν το έχετε κάνει όλο αυτό το διάστημα καλό είναι να μην κάνετε ούτε και τώρα !!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...............................

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777