12 Ιανουαρίου 2011

Οταν ΔΕΝ προσέχουμε τι Γράφουμε ΑΥΤΑ θα γίνονται και θα γράφονται...

Τσούγκαρης Βασίλης: Η Νόμιμη Αδιαφάνεια

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης, ακόμα και της αδικίας προς τις κοινωνικές τάξεις οι οποίες πλήρωναν και πληρώνουν τα λάθη των Κυβερνήσεων αυτής της χώρας, σε αυτούς τους καιρούς όπου οι πολιτικοί προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εναντίον τους χρησιμοποιώντας ως «σημαία» τους όρους «νομιμότητα και διαφάνεια», έρχεται από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ένα χαρτί που ουσιαστικά και ανατρέπει την όποια νομιμότητα και διαφάνεια, αλλά και εκθέτει την παρούσα κυβέρνηση η οποία λογικά είναι ενημερωμένη για την κίνηση αυτή δια του αρμόδιου Υπουργείου.
Και για να γίνω πιο σαφής.
Είναι γνωστό σε όλους το καθεστώς «ομηρίας» των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, των ανθρώπων που για ένα κομμάτι ψωμί παλεύουν με τις φλόγες αλλά και με την εργασιακή αβεβαιότητα του αύριο.
Οι άνθρωποι καλύπτουν τα τεράστια κενά της Πυροσβεστικής εδώ και πολλά χρόνια χωρίς ουσιαστικά να έχουν ένα σίγουρο «αύριο».
Τα παιχνίδια της πολιτικής παίζονται ΚΑΙ στις πλάτες των ανθρώπων αυτών.
Όλα αυτά τα χρόνια ζητούν αυτά που δικαιούνται, κανείς δεν το...
αμφισβητεί, αλλά και κάποιο φως στο τούνελ το εργασιακό με την πιθανή μονιμοποίηση τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, μια ευκαιρία για να καλυφτούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό.
Άλλωστε οι πιο κατάλληλοι, και από εκπαίδευση, και από εμπειρία λόγο πολλών χρόνων στην Πυρόσβεση είναι οι Συμβασιούχοι και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Από εδώ και κάτω αρχίζει το πανηγύρι.
Οι συμβασιούχοι κάθε χρόνο προσλαμβάνονται λίγο πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, και παίρνουν απόλυση στα τέλη του φθινοπώρου, λίγο μετά την λήξη της αντιπυρικής περιόδου.
Φέτος το αρμόδιο Υπουργείο δεσμεύτηκε να «λύσει» το εργασιακό πρόβλημα των συμβασιούχων προκειμένου και δουλειά να έχουν οι άνθρωποι αυτοί αλλά και να σταματήσει η αβεβαιότητα όλων των προηγούμενων χρόνων.
Ακούγεται «θεϊκά καλό» για να είναι πραγματικότητα.
Δεν θέλουν να μείνουν οι άνθρωποι αυτοί άνεργοι (τουλάχιστον αυτό προκύπτει από δηλώσεις) και εμείς οι πολίτες δεν θέλουμε να καούμε, αλλά…
Σε καμία περίπτωση ΚΑΝΕΙΣ έλληνας πολίτης δεν θέλει να του καταπατήσουν τα δικαιώματα που του δίνει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας, το ΙΣΟ δικαίωμα σε εργασία κλπ, κάτι που κατά ομολογία ειδικών η κίνηση του αρχηγείου αλλά και της ΠΟΣΠΥΔ το κάνει, και όχι μόνον αυτό, αλλά ουσιαστικά βάσει των πιο κάτω εγγράφων και εις γνώσιν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο βάζει την υπογραφή του (πάντα κατά τα έγγραφα) στην διενέργεια μιας παρανομίας.
Δείτε προσεκτικά τι γράφει το διαβιβαστικό του αρχηγείου προς τους διοικητές των υπηρεσιών στους οποίους ουσιαστικά πετά το μπαλάκι και δείτε και το έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ προς τα μέλη της και προς τα κατά τόπους Σωματεία.
Αλήθεια,
τι εννοούν όταν λένε «να μην μπουν πολίτες»;
Που
είναι το ΑΣΕΠ από εδώ;
Το έκανε το Υπουργείο στην άκρη;
Για ποια νομιμότητα και διαφάνεια μιλάμε όταν ΔΕΝ πρέπει να ΜΠΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ κύριοι της ΠΟΣΠΥΔ;
Βάσει του εγγραφου με «εντολή» σας συμμορφώθηκε το Αρχηγείο, αλλά και το Υπουργείο.
Κανείς δεν αμφισβητεί τα δίκαια αιτήματα του κλάδου σας, και ήμασταν ΟΛΟΙ στο πλευρό σας.
Με ποιο δικαίωμα όμως ΕΣΕΙΣ κύριοι συνδικαλιστές επιχειρείτε να κλείσετε την πόρτα με παράνομες ενέργειες σε όποιον Έλληνα πολίτη θέλει να μπει στο Σώμα;
Αξιότιμε Αρχηγέ, από πότε το αρχηγείο συμμορφώνεται σε απαιτήσεις Συνδικαλιστικών φορέων και βγάζει διαταγές που επικυρώνουν τις όποιες παρανομίες;
Αξιότιμε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη!
Που είναι η νομιμότητα, και που η διαφάνεια σε όλο αυτό;
Τα έγγραφα του Αρχηγείου και της ΠΟΣΠΥΔ εκθέτουν την Κυβέρνηση.
Τα σχόλια κυρίες και κύριοι δικά σας.
Θα επανέλθω σύντομα με νεώτερα.

Πηγή : PRESS-GR
Του Βασίλη Τσούγκαρη


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το
FIRE & RESCUE

Σ.Δ: Μπορείτε να δείτε στην παραπάνω δημοφιλή σελίδα και τα έγραφα που παραθέτονται Ο κ. Τσούγκαρης Βασίλης είναι Εθελοντής Πυροσβέστης και Ραδιοφωνικός Παραγωγός στην Θεσσαλονίκη.
Γι αυτό λοιπόν συνεχώς λέω ότι, ότι λέμε και ΚΥΡΊΩΣ ότι γράφουμε (κυρίως όταν εκπροσωπούμε έναν κλάδο) πρέπει να το περνάμε από κόσκινο 1.000 φορές αλλιώς θα έχουμε τέτοιες αντιδράσεις και δυστυχώς ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ αν κρίνουμε από τα έγγραφα !!! Πολύ δε φοβάμαι ότι είναι μόνο η αρχή και τώρα που ανοίξατε και άλλο μέτωπο τρεχάτε να το κλείσετε !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777