30 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή του Σωματείου μας προς τον Περιφερειάρχη Κεντ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. Ψωμιάδη Π.

Λαγκαδάς, 15 Ιανουαρίου 2011
Αριθ. Πρωτ : 06

Κύριε Περιφερειάρχη,


πρώτα από όλα να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως περιφερειάρχη κεντ. Μακεδονίας και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο σας.
Θα θέλαμε επίσης να σας ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκρισή σας από την θέση του Νομάρχη στην προώθηση των εργασιακών μας θεμάτων και κυρίως της εργασιακής μας αποκατάστασης όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει προ ημερών, το Υπουργείο προστασίας του πολίτη προωθεί τις επόμενες εβδομάδες σχέδιο νόμου ώστε μέσω αυτού να πραγματοποιηθεί η εργασιακή αποκατάσταση μεγάλης μερίδας των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Δυστυχώς όμως κάποιοι συνάδελφοι, για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε επικείμενη προκήρυξη.
Στο νομό μας εργαζόμαστε συμβασιούχοι πυροσβέστες και βάση του σχεδίου νόμου περίπου 55 συνάδελφοι θα μείνουν εκτός αυτού. Οι συνάδελφοι όμως αυτοί και έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό στην δασοπυρόσβεση και στην δασοπροστασία είναι καθώς και γνωρίζουν κάθε σπιθαμή στο νομού μας. Είναι λοιπόν κρίμα να μείνει ένα τέτοιο δυναμικό ανεκμετάλλευτο.
Προτείνουμε λοιπόν και στα πλαίσια του «Καλλικράτη», να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το ενδεχόμενο, είτε μέσω της περιφέρειας, είτε μέσω των δήμων να αξιοποιηθούν οι συνάδελφοι αυτοί σε τομείς που αφορούν την πολιτική προστασία (εκχιονισμούς, καθαρισμούς δασών, φύλαξη κ.α).
Κύριε Περιφερειάρχη, παρακαλούμε να δείτε την πρότασή μας αυτή που αφορά μεταξύ των άλλων άμεσα και το φυσικό περιβάλλον του Ν. Θεσσαλονίκης.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση
συζητώντας το θέμα αυτό στο άμεσο μέλλον και κατ΄ιδίαν μαζί σας.
Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε απάντησή σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777