11 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση Μελών απο το Σωματείο ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

ΛΑΡΙΣΑ 11 Φεβρουαρίου 2011
Αρ.Πρωτ: 06

Σας ενημερώνουμε πως το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στην Βουλή στις 8/2/2011 .
Το Νομοσχέδιο θα συζητηθεί από την επιτροπή της Βουλής σε 3 συνεδριάσεις και μετά θα πάρει τον δρόμο για ψήφιση στην Βουλή μέσα από το Πολυνομοσχέδιο όπου και είναι κομμάτι αυτού.
Η Πρώτη συνεδρίαση θα γίνει την δευτέρα 14/2/2011 θα ακολουθήσουν οι άλλες δυο σε διάστημα περίπου 15 ημέρες και μέχρι τα μέσα Μαρτίου βαριά θα ψηφιστεί από την βουλή.
Το σχέδιο νομού που κατατέθηκε στην βουλή εάν δεν αλλάξει θα είναι η ταφόπλακα για τον κλάδο μας αφού οι αλλαγές που έχει συγκριτικά με το σχέδιο που κατατέθηκε στην διαβούλευση είναι σημαντικές αν και δεν δίνουν στόχο. Να σημειώσουμε πως και εκείνο δεν ήταν το ιδανικό αλλά ευελπιστούσαμε σε αλλαγές που δεν έγιναν.
Σας παραθέτουμε μερικά από τα κακός κείμενα ελπίζοντας πως σήμερα θα αλλάξουν μετά την συζήτηση που θα υπάρχει σήμερα στο Υπουργείο με όλους τους αρμόδιους παράγοντες .

Στην παράγραφο 1 μιλάει για προεδρικό διάταγμα (καθυστέρηση τουλάχιστο 4 μηνών)
Στην παράγραφο 2 μιλάει για πολίτες χωρίς να ξεχωρίζει τα κριτήρια.
Στην παράγραφο 3 μιλάει για κατηγορία εργατοτεχνιτών ξεχωριστή από εμάς και έχει απαλειφθεί ο υγειονομικός πίνακας υπηρετούντων που θα ίσχυε για εμάς αφού μόνο εμείς υπηρετούμε.
Στην παράγραφο 4 μιλάει για κριτήρια που θα ισχύουν για όλους τους υποψηφίους ( όλες τις κατηγορίες )
Στην παράγραφο 5 μιλάει για τουλάχιστο 2 κατηγορίες και για ένα ακόμα προεδρικό διάταγμα.
Στην παράγραφο 8 παραμένει το όριο ηλικίας το 35 χωρίς να καταλαβαίνουμε το κόλλημα να μην πάει η ηλικία ακόμα και 49 για όσους έχουν τα προσόντα.
Στην παράγραφο 10 λέει πως όλοι θα περάσουμε 2 μήνες εκπαίδευση δηλαδή και οι πολίτες 2 μήνες.
Ξέχασαν οι κύριοι του υπουργείου ότι στην Αιτιολογική Εκθεση αναφέρει δυο μήνες μόνο για τους εποχικούς γιατί θεωρούνται είδη εκπαιδευμένοι; Επίσης αναφέρει πως θα τοποθετούμαστε οπού μας στείλει ο Αρχηγός. Δεν θα ισχύει για εμάς ο κανονισμός μεταθέσεων του μόνιμου προσωπικού.
Στην παράγραφο 15 και 16 λέει επί της ουσίας πως αφού πάμε οπού μας στείλει ο Αρχηγός θα πληρωνόμαστε με 600 το πολύ 700 ευρώ.
Θα περιμένουμε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής για να δούμε τι από όλα αυτά θα αλλάξει και θα βγάλουμε τότε αναλυτική πλέων κατάσταση για το πως τελικά θα πάει στην πρώτη συνεδρίαση της βουλής .
Θα ακολουθούν αναλύσεις μέχρι το πέρας των συνεδριάσεων και αν δεν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές να ετοιμάζεστε για κάθοδο στην Αθηνά την ημέρα της ψήφισης.
Από μεριά του Σωματείου μας κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει και θα ενημερωθείτε σύντομα.
Ξυπνήστε η προκήρυξη όπως είναι σήμερα μάλλον δεν είναι για εμάς αλλά για άλλους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πυργιώτης Απόστολος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κολοκυθάς Ευάγγελος

Σ.Δ: Δύο τρις επισημάνσεις .

Στην παρ.2 παλαιότερα έγραφε ξεχωριστά τα κριτήρια των πολιτών.
Στην παρ.3 από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει αυτό με τους εργατοτεχνίτες και τώρα βλέπω ότι ουσιαστικά υπάρχει και παραδοχή από την Ομοσπονδία μας γι αυτό σε έγγραφό της. Όσο για τα υγειονομικά έχουμε τις δ/γες του ΑΠΣ κάθε χρόνο που πιστοποιούν περίτρανα ότι περνάμε γιατρούς για τον έλεγχο της καλής μας υγείας ώστε να μπορούμε να επαναπροσληφθούμε. Ως σωματείο έχουμε προωθήσει στους βουλευτές μας τις σχετικές δ/γες.
Στην παρ. 5 δεν υπάρχει κανένας λόγος ποσοστού ανά κατηγορία. Αν ήταν έτσι ας βγάζατε κύριοι του Υπουργείου προκήρυξη σαν τις προηγούμενες "αδιάβλητες".
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα των συναδέλφων όσο αφορά την παρ. 10.
Οι συνάδελφοι στο τέλος του εγγράφου τους γράφουν ότι θα αναμένουν μέχρι σήμερα το βράδυ για όποια αλλαγή και αυτό γιατί υπάρχει από την ΠΟΣΠΥΔ ενημέρωση ότι σήμερα ΑΠΣ και εμείς θα δούμε τον Υφυπουργό. Αφού πήγε στην βουλή αλλαγή θα γίνει μόνο μέσα από αυτή συνάδελφοι της ΠΟΣΠΥΔ και όχι με συζητήσεις που έχουν τελειώσει εδώ και μήνες. Αμφιβάλλω λοιπόν αν θα υπάρξει τέτοια συνάντηση.
Επίσης η "ΕΠΕΙΓΟΝ" ανακοίνωση προς τους Προέδρους των σωματείων ήταν "λάθος συναγερμός" !!! (;)

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777