26 Φεβρουαρίου 2011

Σχεδιασμός για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου.

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για το καλοκαίρι, όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει από τώρα την προετοιμασία για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου.
Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και τριάντα εθελοντικές οργανώσεις είχαν ήδη μια πρώτη επαφή για το σχεδιασμό που θα γίνει.
Το δασαρχείο
παραχώρησε, μάλιστα, χώρο στις εθελοντικές οργανώσεις, στον οικίσκο που έχει στο Σέιχ Σου, ώστε να στεγαστεί το τηλεπικοινωνιακό κέντρο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (πρώην νομαρχία) παραχώρησε τη συχνότητά της στις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα και ταχύτερα μέσω ασυρμάτου. Όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης για το ρόλο των εθελοντών στην αντιπυρική προστασία.
«Βρισκόμαστε στο στάδιο της σύνταξης των χαρτών, ώστε να ληφθούν υπόψη οποιεσδήποτε αλλαγές γεωγραφικών στοιχείων έχουν προκύψει από πέρσι. Στη συνέχεια οι περιοχές θα κατανεμηθούν στις εθελοντικές οργανώσεις, που θα πραγματοποιούν περιπολίες», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Κοκολάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών. Ωστόσο, ο καθαρισμός αυτός θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου, αφού προηγηθούν οι εαρινές καταιγίδες, που εκδηλώνονται μέχρι τότε.

Διαβάστε περισσότερα:
i-reportergr.com

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777