06 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση Μελών απο το Σωματείο Θεσσαλίας.

Λάρισα, 6 Φεβρουαρίου 2011
Αρ.Πρωτ:04

Συνάδελφοι,
στις 5-2-2011 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Δ.Σ. του Σωματείου μας .
Έγινε ενημέρωση για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας στις 29-1-2011 καθώς και ενημέρωση από τον πρόεδρο μας για το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. στις 4-5-2011 όπου είναι και μέλος αυτού .
Όσον αφορά το Συνέδριο, σε γενικό κανόνα από όλα τα μέλη του Σωματείου που συμμετείχαν εκφράστηκε η άποψη πως από θέμα οργάνωσης ήταν ένα Συνέδριο το οποίο έγινε έτσι ώστε να μην υπάρχει επαρκής χρόνος για να ανταλλάξουμε απόψεις σε αυτή την δύσκολη περίοδο και σημαντική στιγμή για τον κλάδο.
Για πρώτη φορά στο συνέδριο συμμετείχαν 187 Σύνεδροι αλλά ο χρόνος για να εκφραστούν οι όποιες απόψεις ήταν περιορισμένος στις 2 ώρες περίπου, πράγμα που όπως φάνηκε στο τέλος αφού έμειναν σύνεδροι που είτε δεν μίλησαν είτε ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν λίγος για να εκφράσουν τις απόψεις τους .
Καταλαβαίνουμε βέβαια την γρήγορη απομάκρυνση κάποιων Σωματείων που είτε έπρεπε να πάρουν το καράβι για την επιστροφή στο νησί τους και όσους ήταν πολύ μακριά αλλά το συνέδριο ήταν ίσως από τα ποιο σημαντικά και ωφέλιμο θα ήταν να μείνουν και μια και δυο ημέρες (2ημερο συνέδριο) για το καλό όλων μας.
Εξάλλου υπήρξε ενδιαφέρον και αυτό το έδειξε η καθολική συμμετοχή των Συνέδρων που για πρώτη φορά ήταν 187.
Προσκεκλημένοι από την φυσική και πολιτική ηγεσία ήταν ο Υφυπουργός προ.Πο. κ. Όθωνας και ο Αρχηγός του Π.Σ κ. Στεφανίδης. Ολόκληρες οι ομιλίες τους έχουν προβληθεί στην σελίδα του Σωματείου και της ΠΟΣΠΥΔ.
Εμείς σαν Δ.Σ. τις βλέπουμε θετικά και ταυτόχρονα διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας γιατί ο χρόνος που απομένει μέχρι την 1η Απριλίου δείχνει πολύ λίγος την ώρα μάλιστα που ακόμη ο Αρχηγός δεν έχει υπογράψει την πρόσληψη για το 2011 ενώ αναμένουμε το σχέδιο νόμου να κατατεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ας ελπίσουμε πως όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι.
Στις εκλογές της ΠΟΣΠΥΔ το Σωματείο μας συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της “Ανανεωτικής Συνεργασίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών” το οποίο και πήρε ποσοστό 17%, ένα πολύ καλό ποσοστό για αρχή, εάν αναλογιστούμε πως οργανώθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες πριν τις εκλογές .
Εκλέξαμε δυο αντιπροσώπους στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας εκ των οποίων ο ένας ο Πρόεδρος μας στον οποίo και ευχόμαστε να εκπροσώπησει τον κλάδο επάξια όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ . Επίσης εκλέξαμε ένα από τα τρία μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής και ένας από τους τρεις αντιπροσώπους μας στην ΓΣΕΕ ο οποίος είναι ο γραμματέας του Σωματείου μας, τους ευχόμαστε καλορίζικοι και να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την εργασιακή μας τακτοποίηση.
Επίσης ευχόμαστε και σε όλους τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας να κάνουν ότι το καλύτερο για όλους μας .
Υπάρχει σχετική ανάρτηση στην σελίδα μας για να δείτε όλους τους εκπροσώπους μας .

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ που πραγματοποιήθηκε στις 4-5-2011 είχε ως μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης την νέα του σύνθεση.
Ο Συνδυασμός που στήριξε το Σωματείο μας στην ψηφοφορία κράτησε ουδέτερη στάση και κρατάει την υπόσχεση που έδωσε στο Συνέδριο ότι θα επικροτεί τις σωστές κινήσεις αλλά θα κατακρίνει τα λάθη και τα κακώς κείμενα .
Μετά το πέρας του θέματος της ημερησίας διάταξης συζητηθήκαν δυο θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως .
Το μεν πρώτο που αφορούσε το σχέδιο νομού για το οποίο κάναμε, ως συνδυασμός δυο προτάσεις προς το Δ.Σ. επάνω στο νομοσχέδιο.

Η πρώτη πρόταση ήταν:
Α) να επαλειφθεί εντελώς από το σχέδιο νόμου το σημείο της παρ. 16 η αναφορά στα ταμεία επικουρικό και ασφάλισης των μονίμων τα οποία θα μας μειώσουν τον όποιο μισθό μας κατά 115 €. Αν συνυπολογίσουμε και ότι πλέον δεν θα λαμβάνουμε και τα επιδόματα από την ΣΣΕ, περίπου 80 ευρώ ο μισθός θα είναι ακόμα και απαγορευτικός για την αποδοχή θέσης σε απομακρυσμένη περιοχή.
Β) Στην παρ. 10 να γίνει τροποποίηση ώστε οι μεταθέσεις να μην γίνονται με απόφαση του Αρχηγού αλλά να ζητηθεί να είναι γίνουν σύμφωνα με τον κανονισμό μεταθέσεων των μονίμων συναδέλφων.
Και οι δύο προτάσεις εισακούστηκαν από το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και σήμερα ζητήθηκαν και δόθηκαν από τα σωματεία μας περαιτέρω διευκρινήσεις.

Το δεύτερο θέμα που ζητήσαμε είναι για να υπάρχει διαφάνεια και να μην δίνουμε τροφή στον κάθε κακόβουλο σε κάθε Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ να γίνετε ανάλυση εξόδων – εσόδων του ταμείου αλληλοβοήθειας όπως και της Ομοσπονδίας μας. Στο ίδιο επίσης θέμα ζητήσαμε στις συναντήσεις με την φυσική και πολιτική ηγεσία να συμμετέχουν τουλάχιστον 4 μέλη του Δ.Σ. εκ των οποίων ένα από τον συνδυασμό μας ώστε να μην υπάρχουν σκιές.
Ελπίζουμε το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας να αποδειχθεί τα παραπάνω και πως σύντομα θα κόψει το νήμα του τερματισμού της εργασιακής μας ομηρίας το συντομότερο δυνατό.
Τέλος όσον αφορά την επεξεργασία των δικαιολογητικών που στείλαμε όλοι στο Α.Π.Σ. αυτή γίνετε με ρυθμούς χελώνας και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε καν ακριβές δείγμα.
Μέχρι τέλους του μήνα αναμένουμε το σχέδιο νόμου να πάει στην βουλή προς ψήφιση και τα δικαιολογητικά είναι απαραίτητα , ελπίζουμε το ΑΠΣ να τα τρέξει και όλα να είναι έτοιμα όταν πρέπει.
Συνάδελφοι, το σωματείο τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με βουλευτές του νομού μας και θα σας ενημερώσει σχετικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πυργιώτης Απόστολος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κολοκυθάς Ευάγγελος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777