21 Μαρτίου 2011

21η Μαρτίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ.

Ανεκμετάλλευτος παραμένει ο δασικός πλούτος.

Ανεκμετάλλευτος παραμένει ο δασικός πλούτος της χώρας μας ελλείψει σχεδιασμού ανάπτυξης, όπως εκτιμά ο Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης, ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης- ΕΘΙΑΓΕ, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της δασικής υπηρεσίας...
Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής, Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο κ. Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι στη χώρα μας τα δάση καλούνται να διαδραματίσουν έναν πολύπλευρο ρόλο.
"Ο ρόλος αυτός εστιάζεται κυρίως στις έμμεσες ωφέλειες, οι οποίες όμως είναι ανεκτίμητης αξίας και τις αντιλαμβανόμαστε κατά δραματικό τρόπο, όταν το δάσος καταστραφεί", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται η αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου δυναμικού στον αγώνα για την προστασία και την αξιοποίηση των δασών μας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της
Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, Έδεσσας και Ελευθερίου Κορδελιού, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Κ.Π.Ε. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οργανώνουν ημερίδα, με θέμα: "Δάσος και Νερό: Φυσικά και κοινωνικά αγαθά", στην αίθουσα του ΤΕΕ -Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα, σήμερα, ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού- Ευόσμου διοργανώνει δεντροφύτευση στους αύλειους χώρους τριών σχολικών συγκροτημάτων με τη συμμετοχή μαθητών.
Τέλος, η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, και το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα "Δάσος- Οικονομική κρίση- Πράσινη Ανάπτυξη", στις 6 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. με ομιλητή τον Δρ. Δασολόγο, Τακτικό Ερευνητή του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Παύλο Κωνσταντινίδη και με θέμα:
"Ο ρόλος των Δασών υπό τη σημερινή οικονομική και οικολογική κρίση".
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθούν δασικά φυτάρια.

Διαβάστε ολόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο στο thestival

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777