20 Μαρτίου 2011

Εγγραφο της Ανανεωτικής Συνεργασίας προς το Προεδρείο και το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣ:

1. Προεδρείο ΠΟΣΠΥΔ
2. Μέλη Δ.Σ ΠΟΣΠΥΔ

ΚΟΙΝ:
Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Συνάδελφοι,

επιτέλους μετά από πολλά χρόνια ομηρίας βλέπουμε μια αχτίδα φωτός για τους περισσότερους από τους συναδέλφους.
Την ημέρα ψήφισης στην ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ ήταν απών, και λέμε απών διότι Δ.Σ δεν είναι μόνο ο πρόεδρος και ο γραμματέας αλλά και άλλα 11 μέλη.
Δυστυχώς δεν μπήκατε στον κόπο σε μια τόσο σημαντική στιγμή για το εργασιακό μας να καλέσετε το Δ.Σ να είναι εκεί, όχι μόνο ως παρουσία αλλά και ως μέσω πίεσης έστω και την τελευταία στιγμή.
Από το τελευταίο Δ.Σ, εδώ και ενάμιση μήνα περίπου το οποίο είχε ως μοναδικό θέμα την σύνθεση του, και με τις εξελίξεις να τρέχουν δεν έχουμε καμία ενημέρωση επί, των συνεχώς διαφορετικών, θέσεων της Ομοσπονδίας και μόνο μέσω βουλευτών ή του διαδικτύου μαθαίνουμε τα έγγραφα τα οποία τους στέλνετε με την υποσημείωση «για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας» ένα Δ.Σ όμως που έχει πλήρη άγνοια και για τα έγγραφα αυτά αλλά και για τις κινήσεις του προεδρείου όχι γιατί δεν το θέλει αλλά γιατί εσείς το αγνοείτε επιδεικτικά.
Θα έπρεπε αφού γνωρίζατε πότε το σχέδιο νόμου θα πάει προς ψήφιση να είχατε καλέσει έκτακτό Δ.Σ λίγες ημέρες πριν ενώ ακόμα και μετά την ψήφισή του δεν φαίνεται να έχετε καμία τέτοια πρόθεση. Μέλη του Δ.Σ που πιθανόν να ήταν παρόν στην βουλή δεν ήταν εκεί επειδή εσείς τα καλέσατε αλλά ήταν εκεί εκπροσωπώντας τα σωματεία τους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ να είναι ένας απλός θεατής στα τεκταινόμενα μέσω διαδικτύου και κουτσομπολιών και ουσιαστικά να είναι υπό αμφισβήτηση η ύπαρξή του από τους συναδέλφους – μέλη.
Υπήρχαν και υπάρχουν θέματα τα οποία χρίζουν άμεσης συζήτησης και αποφάσεων από ΟΛΟ το Δ.Σ και όχι από 2 - 3 άτομα.
Δεν θα πούμε τους λόγους που έπρεπε να είχε γίνει το Δ.Σ πριν την ψήφιση αλλά τους λόγους που ΑΜΕΣΑ πρέπει να γίνει σύγκληση του τώρα:

1. ΠΙΕΣΗ
προς το Υπ. Προ. Πο ώστε με γνώμονα την ανακοίνωση του Υπουργού στην βουλή, η προκήρυξη να ανακοινωθεί άμεσα.

2. ΑΜΕΣΗ
επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη για προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ διότι δεν πιστεύουμε, όπως γράψατε εντελώς αυθαίρετα στην επίσημη σελίδα της ΠΟΣΠΥΔ, για εργασία μόνο στο Π.Σ. για τους συναδέλφους πιθανόν μείνουν εκτός.

3. ΑΜΕΣΗ τροποποίηση του Π.Δ 121/2007 για τουλάχιστον 5 έτη για όσους δεν μπουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ζητάμε λοιπόν έστω και τώρα να καλέσετε Διοικητικό Συμβούλιο για να παρθούν αποφάσεις από αυτό.

Εκ μέρους της ΑΝ.Σ.ΣΥ.ΠΥΡ.

Τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ
Πυργιώτης Απόστολος (6938384049) - Καστανίδης Γεώργιος (6973844020)

Σ.Δ: Το έγγραφο αυτό στάλθηκε στο φαξ της ΠΟΣΠΥΔ στις 18/3/2011

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777