27 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου για την σύσκεψη στο Υπουργείο Προ. Πο. ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2011.

Αθήνα, 27 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπυρική Περίοδος 2011

Η σημασία της έγκαιρης κινητοποίησης των υπηρεσιών του κράτους αλλά και των πολιτών στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών, υπογραμμίστηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2011.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Θάνος Μωραϊτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας κ. Γεώργιος Πετρουλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Στεφανίδης. Καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας Δασών, κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δασολόγων κ. Νίκος Μπόκαρης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν από το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΥΠΕΚΑ τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον τομέα της πρόληψης και της κατάσβεσης των πυρκαγιών και επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαίτερα μετά τη νέα διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του " Καλλικράτη ". «Πρέπει να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την προστασία του πολίτη και του φυσικού πλούτου της χώρας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας», τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής.

Αργά το μεσημέρι, ο Υπουργός κ. Παπουτσής, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Όθωνα και τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, κ.κ. Τασούλα και Μπούφη, προήδρευσε σε σύσκεψη της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συμμετοχή όλων των Περιφερειακών Διοικητών του Πυροσβεστικού Σώματος της χώρας.

Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ στο Χαλάνδρι, με θέμα τη λήψη όλων των προληπτικών μέτρων και δράσεων στις περιφέρειες Αττικής , Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μας.

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777