23 Απριλίου 2011

Χανιά: Πυροσβεστικά οχήματα με φθαρμένα λάστιχα

Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι, χωρίς όμως το απαραίτητο προσωπικό και με επιβαρημένο τον μισό στόλο οχημάτων του.

Τα οχήματα που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα είναι 1656 από τα οποία τα 834 είναι πέραν τις 15ετίας δηλαδή το 50,4% του στόλου είναι πάνω από 15 χρόνια στους δρόμους. Επιπλέον 26,6% είναι πάνω από 20ετία, 22% πάνω από 25ετία, 9% πάνω από 30ετία και 3% πάνω από 35%ετία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων Νίκος Μελλισσάκης εκτός από το θέμα της παλαιότητας των οχημάτων θέτει και το θέμα των φθαρμένων ελαστικών. «Υπάρχουν οχήματα, λέει, που "φοράνε" τα ίδια ελαστικά 7 και 8 χρόνια».
Δεν υπάρχει η δυνατότητα συχνής ανανέωσης των ελαστικών παραδέχεται ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος.
Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων αποτελεί ένα ακόμη θέμα έντονων διαφωνιών μεταξύ πυροσβεστών και της ηγεσία του σώματος. Ο εκπρόσωπος τύπου στο ερώτημα γιατί δεν περνάνε τα οχήματα από ΚΤΕΟ απαντά ότι «τα πυροσβεστικά οχήματα ελέγχονται από συνεργεία της υπηρεσίας».
Δεν τα περνάνε από ΚΤΕΟ γιατί φοβούνται για τα αποτελέσματα εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. «Αν γινόταν τεχνικός έλεγχος θα έκοβαν τα μισά οχήματα».

ΠΗΓΗ:
goodnet.gr

Σ.Δ: Ένα από τα πρώτα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας από την αρχή (2004) ήταν αυτό που τώρα λένε και οι μόνιμοι συνάδελφοι, το να περνάνε δηλαδή ΚΤΕΟ τα οχήματα της Υπηρεσίας διότι είναι άνω της 15ετίας και 20ετιας.
Δυστυχώς η απάντηση που έλαβαν τώρα οι συνάδελφοι σε εμάς είναι γνωστή διότι είναι ακριβώς η ίδια που μας δόθηκε πριν μερικά χρόνια όταν προτείναμε το ίδιο «τα πυροσβεστικά οχήματα ελέγχονται από συνεργεία της υπηρεσίας».
Ξεχνάνε όμως να πούνε αυτοί που δίνουν αυτή την απάντηση, πόσα οχήματα της Υπηρεσίας στέλνονται σε Ιδιωτικά Συνεργεία για επισκευές !!!
Απόδειξη περίτρανη λοιπόν η όλη κατάσταση, της αρτηριοσκλήρυνσης του συστήματος όχι μόνο στην δική μας Υπηρεσία αλλά σε άλλες.
Επί της ευκαιρίας μιας και μιλάμε για την έναρξη της αντιπυρικής και επειδή έχω αρκετά e-mail από συναδέλφους για το πότε πιάνουμε υπηρεσία η απάντηση είναι αυτή που έδωσε ο Υφυπουργός παρουσία όλων των προέδρων των σωματείων, 2 ΜΑΪΟΥ.
Η δ/γη για την πρόσληψη θα εκδοθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (μέχρι Παρασκευή).
Ας απολαύσουμε τον παραδοσιακό οβελία συνάδελφοι χωρίς άγχος, οικογενειακά και πατροπαράδοτα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με ΥΓΕΙΑ πάνω από όλα !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777