09 Απριλίου 2011

ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί (17.15) οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά τις 2 το μεσημέρι στη Βουρβουρού και στον Τριπόταμο του δήμου Σιθωνίας.
Λόγω των ισχυρών ανέμων σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Στη Βουρβουρού, ενώ η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε και υπήρξαν φόβοι ότι θα απειληθούν και εξοχικές κατοικίες.
Στην κατάσβεση στη Βουρβουρού πήραν μέρος 9 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20άνδρες και 5 οχήμα της Ομάδας Εθελοντών Αγίου Νικολάου (ΟΠΕΑΝ) με 20 εθελοντες από την αρχή της φωτιας.
Ο δήμος Σιθωνίας συμμετείχε με μηχανήματα. Στις 4 το απόγευμα κρίθηκε αναγκαίο και κατέφθασαν δύο καναντέρ, τα οποία με συνεχείς ρίψεις νερού έθεσαν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο στις 17.15.
Συνολικά κάηκαν 8 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης. Στον Τριπόταμο η φωτιά ήταν μικρότερης έκτασης και τέθηκε υπό έλεγχο πιο γρήγορα από 2 πυροσβεστικά οχήματα.
«Ήταν για μας ένα τεστ ετοιμότητας ενόψει καλοκαιριού. Πιστεύω ότι υπήρξε πολύ καλός συντονισμός και αντιμετωπίστηκαν και οι δύο πυρκαγιές με επιτυχία. Είναι αλήθεια ότι μας φόβισε ο δυνατός άνεμος γι΄αυτό και ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος ζήτησε να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα» ανέφερε στο halkidikinews ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Αχιλλέας Παπαστεργίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο πυρκαγιές προκλήθηκαν από ανεξέλεγκτη καύση κλαδιών.


ΠΗΓΗ: halkidikinews.gr

Σ.Δ: Εμείς δυστυχώς φέτος, ελέω κρίσης, ακόμα δεν έχουμε αναλάβει υπηρεσία αλλά πολλοί συνάδελφοι συνδράμουν εθελοντικά όπου χρειαστεί.
Προβλέπετε γενικά ένα πολύ "θερμό" καλοκαίρι από άποψη πυρκαγιών και αυτά είναι τα προμηνύματα. Οι πυρκαγιές ήδη άρχισαν σε πολλά σημεία της Χώρας εδώ και 2-3 βδομάδες αλλά επειδή δεν είναι τόσο γνωστά όπως η Χαλκιδική περνάνε στα "ψιλά γράμματα".
Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά και με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής θα τελειώνουν τα συμβάντα εν τη γενέσει τους.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777