18 Απριλίου 2011

Ηράκλειο: Συνεδρίαση για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), όπου δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τον τρόπο προετοιμασίας της φετινής αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στην διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον καλύτερο και σωστότερο συντονισμό προκειμένου να αποφευχθούν το δυνατόν τυχόν πυρκαγιές.
Εξάλλου, αποφασίστηκε να συγκληθεί και να συνεδριάσει ξανά το ΣΟΠΠ στο επόμενο δεκαήμερο, ώστε να εξειδικευθούν οι ενέργειες και οι ευθύνες που αναλογούν για κάθε υπηρεσία και φορέα ξεχωριστά.
Τονίστηκε η συμμετοχή των Εθελοντικών Οργανώσεων, των οποίων η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, όπως επίσης στη συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των οργανισμών αυτοδιοίκησης.

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Κουκιαδάκης, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

ΠΗΓΗ:
Τσαντίρι

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777