16 Απριλίου 2011

Kawasaki KLX 250 για την Ομάδα Ήφαιστος.

Σε 15 μέρες αρχίζει η αντιπυρική και ελπίζω να δούμε την "Ομάδα ΗΦΑΙΣΤΟΣ" να περιπολεί σε όλα τα δάση της Ελλάδας και όχι μόνο της Αττικής.
Βέβαια προβλέπω (μακάρι να κάνω λάθος) να υπάρχει θέμα για την συντήρηση των μηχανών (καύσιμα, ανταλλακτικά) λόγω κρίσης αλλά θα φανεί από την αρχή της αντιπυρικής αν τελικά η "Ομάδα ΗΦΑΙΣΤΟΣ" θα λάβει δράση.
Παρακάτω παραθέτω σε ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο το
Emergencyservices.gr τα χαρακτηριστικά της μηχανής της Ομάδας.

"Το όνομά της προέρχεται από τον αρχαίο θεό της φωτιάς και στόχος της είναι να λειτουργήσει τόσο προληπτικά, όσο και κατασταλτικά στο συντονισμό για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές. Πρόκειται για μια ευέλικτη ομάδα, στο πρότυπο της «ΔΙΑΣ» που λειτουργεί στην Ελληνική Αστυνομία, ομοίως με την χρήση μοτοσικλετών που αποτελούν ένα μέσο αρκετά ευέλικτο και στην ελληνική ύπαιθρο.
Αρχικά με σαράντα μοτοσυκλέτες Kawasaki KLX 250 εξοπλίσθηκε η ομάδα Ήφαιστος, τον Αύγουστο του 2010 και στην συνέχεια με άλλες εκατόν δέκα μοτοσικλέτες τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου φτάνοντας συνολικά τις εκατόν πενήντα μοτοσυκλέτες που δώρισθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προκειμένου
η ομάδα να ξεκινήσει δυναμικά το 2011 στην εκτέλεση των καθηκόντων της.
Οι μοτοσικλέτες είναι τύπου Kawasaki KLX 250 και όπως έγινε γνωστό
προγραμματίζεται να ενταχθούν στην επιτήρηση των δασών, για την αποτροπή τυχόν εμπρησμών.

Λεπτομέρειες

Το KLX 250 διαθέτει ένα περιορισμένων διαστάσεων και βάρους περιμετρικό πλαίσιο που συνδυάζει κοιλοδοκούς τετραγωνικής και κυκλικής διατομής από ατσάλι υψηλής αντοχής. Η γωνία κάστερ των 26.5o και το κοντό μεταξόνιο συμβάλλουν στον γρήγορο χειρισμό, ενώ η υψηλή ακαμψία του πλαισίου εξασφαλίζει μεγάλη σταθερότητα στις ευθείες.
Το νέο ελαφρύ και ιδιαίτερα άκαμπτο αλουμινένιο ψαλίδι διατομής D συμβάλλει στη μείωση της μη αναρτώμενης μάζας.
Οι νέοι αγωνιστικού τύπου τεντωτήρες αλυσίδας KX επιτρέπουν την ακριβή ρύθμιση της αλυσίδας, βοηθώντας την ελαχιστοποιήση της απώλειας ισχύος στο σύστημα μετάδοσης. "

Διαβάστε όλο το άρθρο με λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά της μηχανής στο
Emergencyservices.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777