29 Απριλίου 2011

Επαναστατικός Προστατευτικός Εξοπλισμός NFPA με τεχνολογία TST.

Mέσα στις μεγάλες θερμοκρασίες που μάχονται οι πυροσβέστες φορώντας υψηλής μόνωσης στολές, πολλές φορές δεν είναι σε θέση να ανιχνεύουν τις υψηλές θερμοκρασίες έγκαιρα.

Για την παρακολούθηση των κρίσιμων θερμοκρασιών η εταιρεία Viking σχεδίασε μια νέα σειρά πυροσβεστικών επενδυτών με την ονομασία 'Turnout Gear' η οποία συνδυάζει την τεχνολογία θερμικής ανίχνευσης (Thermal Sensor Technology - TST) και έξυπνη ύφανση (Smart Textiles). Αυτό το ελαφρύ και ευέλικτο, αλλά και "έξυπνο" ένδυμα ενημερώνει έγκαιρα τους πυροσβέστες για κρίσιμες θερμοκρασίες που πιθανόν να τους προκαλέσουν θερμικό σοκ ή ακόμα και να τους κάψουν.


Ενσωματωμένοι θερμικοί αισθητήρες στο εσωτερικό και εξωτερικό στρώμα της στολής παρακολουθούν την θερμότητα τόσο του σώματος του πυροσβέστη αλλά και, καθώς και έξω από την στολή. Οι αισθητήρες είναι στερεωμένοι με αγώγιμο υλικό (για τις οθόνες LED) στο μανίκι και στο πίσω μέρος του αριστερού ώμου.
Η οθόνη LED στον ώμο είναι ορατή σε άλλους πυροσβέστες, αναφέροντας τους εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις.
Το LED στο κάτω μανίκι δείχνει αυξημένα επίπεδα θερμότητας τόσο εντός όσο και εκτός του μετώπου της φωτιάς.
Ενδεικτικά, ο εξωτερικός κύκλος της οθόνης αναβοσβήνει αργά όταν εξωτερικές θερμοκρασίες φθάσουν περίπου 250 ° C, προσδίδοντας τους πολύτιμα δευτερόλεπτα μεταξύ της ασφάλειας και της ζημίας, στους 350 ° C, στην οποία αναβοσβήνει γρήγορα. Επίσης όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ενδύματος φθάνει στους περίπου 50 ° C, η μεγάλη γραμμή στην οθόνη αναβοσβήνει αργά και αντίστοιχα στους 68 ° C αναβοσβήνει γρήγορα.
Ένα μικρό πλαίσιο στην εσωτερική επένδυση του παλτού περιέχει μια μπαταρία και ένα καινοτόμο τσιπ ελέγχου που υπολογίζει τη θερμοκρασία και ενεργοποιεί τις LED οθόνες. Οι αισθητήρες προστατεύονται από ένα ευέλικτο αδιάβροχο και ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό υλικό.
Δεν χρειάζονται συντήρηση, μόνο αντικατάσταση της μπαταρίας όταν χρειασθεί. Η επενδύτες (στολή) πυροσβεστών της VIKING με ενσωματωμένο την τεχνολογία θερμικής ανίχνευσης και έξυπνη ύφανση μπορούν να αντέξουν τουλάχιστον 25 κύκλους πλυσίματος, όσο δηλαδή και ο συνήθης κύκλος ζωής και των κλασικών επενδυτών.

Αναδημοσίευση από: emergencyservices.gr
πηγή των πληροφοριών: viking-life.com

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο το συναδελφικό blog ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ 5ΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777