05 Μαΐου 2011

«Γυμνοί» απέναντι στις φωτιές.

Ανέτοιμος για άλλη μια φορά εμφανίζεται ο κρατικός μηχανισμός στον τομέα της δασικής πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, με την Πολιτεία να προσπαθεί να συντονιστεί στο «και 5΄», καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη αρχίσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ήταν τα «αγκάθια» που ετέθησαν κατά τη σημερινή αντιπυρική σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων για την προστασία των δασών, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Το πρώτο αφορά στα κονδύλια που θα έπρεπε να έχουν δοθεί στους δήμους προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ωστόσο, οι δήμοι βρίσκονται με «άδεια» ταμεία, με αποτέλεσμα πέντε ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να μην έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες, όπως ο καθαρισμός των δασών, η ενοικίαση οχημάτων, κ.ά.
Το δεύτερο, ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, αφορά στο «βραχυκύκλωμα» που προκαλεί ο Καλλικράτης, για το ποιος δήμος είναι αρμόδιος για να σπεύσει στο σημείο όπου θα ξεσπάσει η φωτιά.

Λίγες ημέρες πριν, πληροφορίες του newsbomb.gr ανέφεραν πως έχουν σημειωθεί ελλείψεις και στα εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος, τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν αντιμετωπιστεί.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν μέτρα και προτάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερος συντονισμός όλων των διαθέσιμων δυνάμεων σε επίπεδο δασικής πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.

Διαβάστε περισσότερα στο
Νewsbomb.gr

Σ.Δ: Αυτό το "μπαλάκι" αρμοδιοτήτων έχει βάλει πολλές φορές της χώρα σε μπελάδες !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777