16 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ: Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη για τη πολιτική προστασία στη Κρήτη .

Υπό την προεδρία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμανουήλ Όθωνα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (16/5) ευρεία σύσκεψη εργασίας με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και την αντιπυρική περίοδο 2011 στην Κρήτη. Η σύσκεψη έγινε στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Θεόδωρου Μπούφη, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στυλιανού Στεφανίδη. Στην σύσκεψη επίσης μετείχαν, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Προϊστάμενοι τμημάτων Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι ΕΚΑΒ, εκπρόσωπο Εθελοντών Ε.Ε.Σ., εκπρόσωποι Εθελοντών πυροσβεστών, εκπρόσωποι Ραδιοερασιτχνών, οι Δ/ντές των Δ/νσεων Δασών του νησιού και γενικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Κρήτης.

Την έναρξη των εργασιών της σύσκεψης πραγματοποίησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνας ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και υπογράμμισε : «η σημερινή συνάντηση θα είναι χρήσιμη εάν καταφέρουμε να βγάλουμε μια ευκρινή και αξιόπιστη φωτογραφία της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης ενόψει της εφετινής αντιπυρικής περιόδου».
Ο κ. Όθωνας ανέφερε ότι για την εφετινή χρονιά δεν έγινε καμιά απολύτως περικοπή από την κυβέρνηση πίστωσης - μίσθωσης των εναέριων μέσων . «Η διάταξή τους θα είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη χρονιά και αυτό αφορά και την Κρήτη προκειμένου να προστατευθούν οι δασικές περιοχές. Το ίδιο ισχύει και για τις κατανομές της ΣΑΤΑ ως προς το συγκεκριμένο θέμα γιατί σε κυβερνητικό επίπεδο για ότι αφορά το θέμα αυτό σηματοδοτείται μια προτεραιότητα»
,σημείωσε ο κ. Όθωνας.

Διαβάστε περισσότερα στο 104fm.gr

Σ.Δ: ΔΕΝ υπόθηκε τίποτα για εμάς.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777