18 Μαΐου 2011

Η ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ.

Ηράκλειο 17 Μαΐου 2011
Αριθ. πρωτ. : 26


Προς :
1.
ΠΟΣΠΥΔ
2. Σωματεία μέλη της ΠΟΣΠΥΔ

Εχθές 16 Μαΐου 2011 το σωματείο μας συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη και τον Υφυπουργό Πρ.Πο Μανώλη Όθωνα καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γρηγόριο Τασούλα. Ο αρχηγός κατά την επίσκεψη του στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης είχε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου μας καθώς και με τους συναδέλφους που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια στον 1ο Π.Σ Ηρακλείου. Μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά καθώς έχουμε το δεδομένο της ψήφισης του νόμου και την διακομματική συμφωνία για την αποκατάσταση μας. Τόνισε ότι με βάση στοιχεία του Αρχηγείου ο αριθμός των 3.400 ατόμων θα καλυφθεί και στην περίπτωση που υπάρξουν υπεράριθμοι θα απορροφηθούν και αυτοί. Με πάρα πολύ μεγάλη έκπληξη και χαρά ακούσαμε τον κύριο Αρχηγό να απαντάει σε ερώτηση συναδέλφου για την τύχη των εκτός ρύθμισης συναδέλφων και να αναφέρει ότι θα γίνουν προσπάθειες και για αυτούς ώστε να παραμείνουν, καθώς το σώμα έχει ανάγκη από πλεονάζων προσωπικό, ειδικά τους θερινούς μήνες. Ας ελπίσουμε ότι πραγματικά θα ληφθεί μέριμνα και γι΄αυτούς τους συναδέλφους που τόσα έχουν προσφέρει και αυτοί και δεν ήταν απλά ένα χάϊδεμα αυτιών εν΄ όψη θέρους.

Στην συνέχεια και μετά την αποχώρηση του από την Υπηρεσία, μεταβήκαμε στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια όπου και θα γινόταν η διευρυμένη σύσκεψη για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Εκεί συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κύριο Γρηγόρη Τασούλα. Και αυτός μας διαβεβαίωσε ότι η προκήρυξη προχωράει και ότι όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα που θα ζητάει η προκήρυξη δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Σε ερώτηση μας για τους συναδέλφους, που ίσως είναι υπεράριθμοι και για εκείνους που δεν μπαίνουν στην ρύθμιση, υπήρξε σαφής τοποθέτηση ότι για τους μεν τυχόν υπεράριθμους θα γίνει διευθέτηση, για τους δε εκτός ρύθμισης ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην χάσουν την εργασία τους.

Έπειτα συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Μανώλη Όθωνα. Ο υφυπουργός επανέλαβε την δια και νόμου βούληση του για την αποκατάσταση μας.
Μας ενημέρωσε ότι λόγω των ελέγχων που διενεργεί η τρόικα αυτές τις μέρες στα υπουργεία, δεν υπήρξε η δυνατότητα υπογραφής των σχετικών Κ.Υ.Α.
Αυτό θα γίνει όπως μας ανέφερε μετά την αναχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας δηλαδή την Τετάρτη.
Η προκήρυξη μόλις είναι έτοιμη θα αναρτηθεί και θα κοινοποιηθεί στην Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ ώστε να έχουμε γνώση του περιεχομένου της και να προβούμε σε τυχόν παρατηρήσεις επί αυτής.
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου και τα αποτελέσματα θα βγουν ενιαία με την ολοκληρώσει της διαδικασίας ελέγχου των αιτήσεων. Για άλλη μια φορά μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα της αποκατάστασης μας θα έχει αίσιο τέλος.

Θεωρούμε, ότι μέχρι την οριστική υπογραφή των Κ.Υ.Α πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να πιέζουμε καθώς οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολη και το όλο κλίμα είναι γενικά αρνητικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση το σωματείο μας θα προβεί σε συναντήσεις και με τους βουλευτές του Νομού μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων για μόνιμη και σταθερή εργασία, ακόμα και για εκείνους που θα βρεθούν εκτός ρύθμισης. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και καλούμε την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ και όλα τα Σωματεία να μην αφήσουμε τους συναδέλφους αυτούς χωρίς υποστήριξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ανδρεαδάκης Βασίλειος.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κυριακάκης Μάριος.

Σ.Δ: Η επιβεβαίωση με την παραπάνω ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, των όσων έγραψα ότι έγιναν στο Ηράκλειο. Μπράβο στα παιδιά από το Ηράκλειο !!!

Σ.Δ 2: σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777