27 Μαΐου 2011

Ξεκινάει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Υπό το βάρος των πιέσεων τις οποίες ασκούν οι Βρυξέλλες, οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η τρόικα και του κινδύνου να απολεσθεί η πέμπτη δόση του δανείου, συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος και ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία.
Παρά την κρισιμότητα, όμως, των περιστάσεων, τα περιθώρια για ευρύτερες συναινέσεις σε σχέση με αυτές που διαπιστώθηκαν κατά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ελάχιστα, αν όχι ανύπαρκτα.

Παρ' όλ' αυτά, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα περιγράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και θα ζητήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση προκειμένου να συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα θέσει σήμερα θέμα εκλογών ούτε δημοψηφίσματος ή ανασχηματισμού, ενδεχόμενα πάντως που απασχόλησαν σύσκεψη την οποία είχε χθες με τους επιτελείς του.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε από την πλευρά του ότι «λέει «όχι» στους εκβιασμούς», ενώ συνεργάτες του μετέδιδαν δυσφορία για το γεγονός ότι τη σύσκεψη εμφανίστηκε να συγκαλεί με δική του πρωτοβουλία ο κ. Παπούλιας.
Χωρίς καμία συναινετική διάθεση προσέρχονται, τέλος, οι κ.κ. Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, που θα ζητήσει «συνευθύνη» ή εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Στην Κόψη του Ξυραφιού ΟΛΑ πλέον !!!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ERROR 4O4 !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777