25 Μαΐου 2011

Ενα "παραμύθι" απο έναν συνάδελφο....

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας τσοπάνος, τι τσοπάνος δηλαδή, μεγαλοτσοπάνος αφού είχε 5500 πρόβατα στο μαντρί του.
Μια μέρα λοιπόν, Πάσχα του 2011 ήταν, του είπαν να δώσει 3500 πρόβατα για σφαγή, ελέω των γιορτών, κι αυτός αρνήθηκε.

- «εγώ από αυτά τα 3500 βγάζω πολλά λεφτά από το γάλα τους που αρμέγω» είπε «πως θα συντηρούμε μετά, με τα υπόλοιπα 2000 ; ».
- «Μη στενοχωριέσαι»
του είπε ο έμπορος «στα ψέματα θα το κάνουμε, θα λέμε ότι το σφαγείο είναι κλειστό, ότι έχει πολύ ζεστή και κουρεύουμε τα πρόβατα και αλλά τέτοια, ξέρεις τώρα πρόβατα είναι άχυρο και λίγο τριφυλλάκι θέλουν, άχυρο θα δώσουμε» συμπλήρωσε ο έμπορος.
Του άρεσε η ιδέα του τσοπάνη και δέχτηκε, βλέπετε είναι και φιλόζωος έσωσε 3500 ζώα που για λίγο άχυρο του γλύφουνε τα χεριά. Μια μέρα όμως ένας τράγος είδε ότι τα πρόβατα δεν είναι και πολύ καλά και μίλησε στο τσοπάνη
- τσοπάνη» του λέει «τα πρόβατα μάθανε ότι εκτός από άχυρο έχει και λιβάδι με φρέσκο χορταράκι» Eκεί κατάλαβε ο αρχιτσοπάνης ότι δε μπορεί να κάνει άλλο κουμάντο τα πρόβατα του και αποφασίζει για 45η φορά να τα βγάλει έξω στο λιβάδι βάζοντας και μερικές φωτογραφίες νεκρών-σφαγμενων προβάτων να τα τρομάζει έτσι ώστε να μην απατούνε συνεχεία χορταράκι.
Έλα όμως που παραμόνευε ο κακός ο λύκος... Τα πρόβατα τρομάξανε, ευτυχώς ομως προλάβανε να μπούνε στη στάνη και τα είπαν όλα στο τσοπάνη τους...
- «είδατε γιατί δε σας βγάζω έξω ; Θέλουν να σας φάνε !!! Κινδυνεύετε έξω γι αυτό σας έχω κλειδωμένα μέσα».
- «μα τσοπάνη εσύ μας είπες χτες ότι θα βρούμε τριφυλλάκι να φάμε και όχι αγριόχορτα» του είπαν τα πρόβατα.
Ντροπιασμένος ο τσοπάνης πρέπει να βρει μια δικαιολογία για το τριφύλλι που τα έταξε και που του χαλάσει τα σχέδια ο κακός λύκος
- «το τριφύλλι ήταν εκεί χτες, δε ξέρω μήπως πήγανε αλλά προβατάκια και το φάγανε, ή μήπως το έκαψε ο κακός λύκος για να μη βγάζετε άλλο γαλατάκι ;» Εκεί τα πρόβατα κατάλαβαν ότι κάτι δε πάει καλά και θυμηθήκαν το γείτονα τσοπάνη που φώναζε «ΛΥΚΟΣ ΛΥΚΟΣ» !!!!

«Σημείωση Παραμυθά:» 5500 πρόβατα... Bρε λες?
Πάσχα 2011... Bρε λες?
3500 πρόβατα... Bρε λες?
45η φορά... Bρε λες?
Φωτογραφίες νεκρών... Bρε λες?
Χτες τριφυλλάκι σήμερα χορταράκι... Bρε λες?
O "ΚΑΚΟΣ" κακός λύκος... Bρε λες?
Ευτυχώς είναι παραμύθι και όχι πραγματικότητα ή μήπως είναι πραγματικότητα και όχι παραμύθι;
Γιατί αν είναι πραγματικότητα εμένα φωτογραφίζει πρόβατο!!!!! χμμμ μπερδεύτηκα κι εγώ ο ίδιος !!!

Σ.Δ: Το παραπάνω "παραμύθι" μου το έστειλε συνάδελφος και επειδή ταιριάζει και με ένα άλλο "παραμύθι" που είχα αναρτήσει παλαιότερα το ανέβασα. Πιστεύω ότι σας κράτησε σε αγωνία, όπως και εμένα, για την τύχη που θα έχουν τα προβατάκια και ΙΣΩΣ να σας θύμισε και κάτι !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777