02 Μαΐου 2011

Ετσι εξηγούνται τα ..."γυμνάσια" ;;;;; Ας έχουμε ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ....

Χωρίς τους πέντε χιλιάδες συμβασιούχους πυροσβέστες, ξεκίνησε από σήμερα, 2 Μαΐου, και επίσημα η φετινή αντιπυρική περίοδος, καθώς καθυστέρησαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού με το οποίο καλύπτονται οι ανάγκες της θερινής περιόδου.
Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών προβλέπεται να στελεχώσουν και την υπηρεσία «Ήφαιστος», που εφαρμόζει το πρόγραμμα περιπολιών σε δάση με μοτοσικλέτες, η οποία προς στιγμήν υπολειτουργεί.
Όπως έχει αποφασιστεί, φέτος θα απασχοληθούν για έξι μήνες 5.387 εποχικοί πυροσβέστες, ενώ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών και η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, που θα ενταχθούν στην Πυροσβεστική από το 2012.
Η πλειονότητα των θέσεων αναμένεται να πληρωθεί από τους σημερινούς εποχικούς.
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών η λήξη υποβολής τους θα ορισθεί μετά τις 10 Ιουνίου.
Όπως σημειωνόταν στην ίδια ανακοίνωση τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν πριν την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου θα γίνει η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες προκειμένου από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους να αναλάβουν υπηρεσία ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Το σχέδιο προκαλεί ωστόσο αντιδράσεις, καθώς όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος «με την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών ως 5ετους υποχρέωσης θα δημιουργηθούν πυροσβέστες δύο ταχυτήτων», αφού «οι 5ετους υποχρέωσης θα έχουν διαφορετικό μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς σε σχέση με τους μόνιμους».
Επιπλέον, όπως σημειώνουν έμπειροι πυροσβέστες, «είναι άλλο η δασική πυρκαγιά και άλλο η αστική και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας 45-46 ετών και ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε πυρκαγιές όπου καίγονται χημικές ύλες ή υπάρχει ζήτημα διάσωσης ανθρώπινης ζωής».

ΠΗΓΗ :
ΤΟ ΒΗΜΑ

Σ.Δ: Μόνο ως "περίεργο" μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό το δημοσιεύσιμα και ίσως εξηγεί πολλά.
Από την μια μεν δείχνει ενδιαφέρον για "δυο ταχύτητες" στο Σώμα και από την άλλη μας παρουσιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ ως "ανίκανους" να συμμετάσχουμε σε διάφορα συμβάντα εκτός των δασικών;
Και ερωτώ συνάδελφοι, μέχρι τώρα δηλ. που συμμετείχαμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σε πάσης φύσεως συμβάντα, ήμασταν "ικανοί" και από εδώ και πέρα γίναμε "ανίκανοι" επειδή θα μπούμε ως 5ετείς στο Σώμα;
Κάντε μας ΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το όριο ηλικίας δεν είναι το 45-46 αλλά το 56 και οι συνάδελφοι δουλεύουν ΑΨΟΓΑ !!!
Δεν θέλω να το σχολιάσω περαιτέρω γιατί θέλω να έχουμε ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, μόνιμοι, εθελοντές μια καλή αντιπυρική περίοδο.
Θα πω μόνο ότι τέτοιου είδους "σχόλια" σε εφημερίδες δεν βοηθούν και πολύ το κλίμα...

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777