16 Ιουνίου 2011

14.06.2011: Ερώτηση για θέματα των συμβασιούχων Πυροσβεστών

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ι. Ραγκούση και Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετική με θέματα των συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

"Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητες και άκρως σημαντικές. Με τη δράση τους προσφέρουν ποικιλοτρόπως στην προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου, των περιουσιών και των ζωών όλων μας.
Παρά την καθομολογούμενη προσφορά των συμβασιούχων πυροσβεστών, η πολιτεία εμφανίζεται ασυνεπής απέναντί τους σε σειρά θεμάτων που τους απασχολούν. Ειδικότερα και παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πρόσληψή των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Επίσης δεν έχουν ακόμη, υπογραφεί οι πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για την εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών κατά το 2011.
Όσο για τους περίπου 1.700 εποχικούς πυροσβέστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πυροσβεστικό σώμα πενταετούς υποχρέωσης, δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια για το εργασιακό τους μέλλον.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,
1. Πότε θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και πότε αναμένεται η πρόσληψή των επιτυχόντων;
2. Πότε θα υπογραφούν οι σχετικές πιστώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών για το 2011;
3. Θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόνοια για το εργασιακό μέλλον περίπου 1.700 συμβασιούχων πυροσβεστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πυροσβεστικό σώμα πενταετούς υποχρέωσης και ποια θα είναι αυτή;"

ΠΗΓΗ: gapostolakos

Σ.Δ: Όπως καταλαβένετε ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει ΠΟΙΟΣ υπουργός θα απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα. Αυτό θα το μάθουμε όταν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ !!!
Ελπίζω, για το καλό μας ως κλάδο, στο Υπουργείο μας να μην υπάρξουν αλλαγές ώστε ΑΝ τελικά προχωρήσει το θέμα της προκήρυξης να μην σκαλώσει πάλι πουθενά !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777