19 Ιουνίου 2011

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Τρίκαλα.

Τη φετινή χρονιά οι περιπολίες της Πυροσβεστικής καθυστέρησαν να ξεκινήσουν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το περασμένο διάστημα.
Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον στην περιοχή μας θέτουν σε ετοιμότητα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και τους Δήμους του ορεινού όγκου, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά τα οποία θα σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών.
Όπως τόνισε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Σεραφείμ Αθανασίου από αύριο το πρωί ξεκινούν οι περιπολίες στα ορεινά με σκοπό την προστασία των δασικών εκτάσεων του νομού.
Τη φετινή χρονιά οι περιπολίες της Πυροσβεστικής καθυστέρησαν να ξεκινήσουν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το περασμένο μήνα και συνεχίστηκαν και τον Ιούνιο.
Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο της Πυροσβεστικής από τη Δευτέρα θα αναπτύσσονται πέντε περιπολίες 1 έξω από την Πύλη, 3 στις ορεινές περιοχές της Καλαμπάκας, 1 στο άλσος του Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα ενώ θα προβλεφθεί μία επιπλέον στην περιοχή του Περτουλίου και των Στουρναρέϊκων από αξιωματικό της Υπηρεσίας.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πυροσβεστικής η εποχή που διανύουμε είναι από τις πιο επικίνδυνες για το δασικό μας πλούτο, αφενός από τις υψηλές θερμοκρασίες, αφετέρου από την φετινή πυκνή βλάστηση που ευνοήθηκε από τις βροχές.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων πάντως θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό. Ειδικά τις ημέρες που ο υδράργυρος θα ανεβαίνει επικίνδυνα τα κλιμάκια της θα βρίσκονται επί ποδός, εποπτεύοντας στις δασικές εκτάσεις του νομού, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών.
«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο. Με συχνές περιπολίες και αυξημένα μέτρα προστασίας των δασών προσπαθούμε για το καλύτερο», σημείωσε ο διοικητής.
Ο κ. Αθανασίου δεν παρέλειψε ταυτόχρονα να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ένα μεγάλο μέρος ευθύνης αναλογεί στον ανθρώπινο παράγοντα.

ΠΗΓΗ: Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Ιουνίου 2011, αρ. φύλλου 15823

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777