24 Ιουνίου 2011

Σημερινή Συνεδρίαση της Βουλής για προετοιμασία του Π. Σ. και για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ !!!

Σήμερα στην Βουλή έγινε συζήτηση επί της υπ. αριθμόν 52/32/6-6-2011 επίκαιρης επερωτήσεων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή θωράκισή του κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Έχω σβήσει σημεία που δεν αφορούν καθόλου το Πυροσβεστικό Σώμα και έχω υπογραμμίσει αυτά που μας αφορούν άμεσα.
Συζήτηση για την αντιπυρική Θωράκιση της Χώρας. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 110624_2
Σας παραθέτω όμως και συνοπτικά τις απαντήσεις του Υφυπουργού κ. Οθωνα για όσους βαριούνται να διαβάσουν 38 περίπου σελίδες:

1ον ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 5ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ:
ΥΦ.ΠΡΟ.ΠΟ: "Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη των τεσσάρων χιλιάδων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, στις 31 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος ο οποίος προβλέπει τη συγκεκριμένη θεσμοθέτηση της ειδικής αυτής κατηγορίας Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Εμείς την έκθεση δημοσιονομικής δαπάνης και το αίτημα προκήρυξης των συγκεκριμένων θέσεων το διαβιβάσαμε από τις 18 Απριλίου και αναμένουμε την έγκριση για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης.............. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει καμιά υπαναχώρηση της Κυβέρνησης ούτε σε ό,τι αφορά ότι αυτή η προκήρυξη θα εκδηλωθεί και θα ολοκληρωθεί εντός του 2011 ούτε σε ό,τι αφορά τον αριθμό της προκήρυξης..."

2ον ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗΣ:
ΥΦ.ΠΡΟ.ΠΟ: "......................................................................................"

3ον ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ:
ΥΦ.ΠΡΟ.ΠΟ: "Σε σχέση με τη μισθοδοσία τους, που υπήρξε πράγματι μια καθυστέρηση η οποία σχετιζόταν με την υπογραφή της συγκεκριμένης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα πληρωθούν αναδρομικά και το Μάιο και τον Ιούνιο, μέχρι τις 10 Ιουλίου μαζί με το επίδομα αδείας."

4ον ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΗΦΑΙΣΤΟΣ":
ΥΦ.ΠΡΟ.ΠΟ: "Είναι ένα ποσό 92.000 ευρώ που είναι αναγκαία μια νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική του κάλυψη, η οποία επίσης εξελίσσεται."

5ον ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011:
ΥΦ.ΠΡΟ.ΠΟ: "Σε ό,τι αφορά τους εποχικούς υπαλλήλους με ΦΕΚ σήμερα λύνεται το θέμα των πρόσθετων ωρών, των νυχτερινών κ.ο.κ., για να μπορούν να αξιοποιούνται από το Πυροσβεστικό Σώμα"

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777