21 Ιουνίου 2011

Απάντηση ΥΠΟΥΡΓΟΥ Προ.Πο. σε ερώτηση βουλευτή για τους συναδέλφους που εργάζονται στον Πόρο.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έλαβε γραπτή απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή στην από 17/5/2011 Ερώτηση που είχε υποβάλει με θέμα την άδικη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι συμβασιούχοι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας που μεταβαίνουν στον Πόρο για την εκτέλεση της βάρδιας τους με το πορθμείο, καθώς αναγκάζονται να πληρώσουν το εισιτήριο με δικά τους έξοδα, τα οποία δεν καλύπτονται στη συνέχεια από την Υπηρεσία, αφού δεν εκδίδονται ονομαστικές αποδείξεις.

Στην απάντησή του ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«(...) σε ό,τι αφορά το θέμα της διαπόρθμευσης του εποχικού προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας, σας ενημερώνουμε ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος στις 11/5/2011, με επιστολή του προς το Λιμεναρχείο Πόρου, αιτήθηκε την άνευ καταβολής ναύλου μετακίνηση όλων των εποχικών πυροσβεστών που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας από Γαλατά προς Πόρο κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Κατόπιν αυτού, η κοινοπραξία 'Πορθμεία Πόρου-Γαλατά' έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και ήδη, από 2/6/2001, οι εποχικοί υπάλληλοι μετακινούνται από και προς τον Πόρο, προς εκτέλεση υπηρεσίας, δωρεάν».


Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι θετικό ότι έστω και με καθυστέρηση δόθηκε λύση στην άδικη επιβάρυνση που υφίσταντο οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες.
Με δεδομένα τα πολυάριθμα και πιεστικά προβλήματα που πλήττουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, θα συνεχίσω, όπως είναι αυτονόητο να ασκώ κάθε είδους πίεση μέσω της Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας για την επίλυσή τους.».

ΠΗΓΗ:MoriasNews

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777