20 Ιουλίου 2011

Μεγάλη φωτιά σε Γιάννενα από ΧΤΕΣ - 2 νέες φωτιές σε Λασίθι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΣΗΜΕΡΑ: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων και κοντά στο Νεοχωρόπουλο και τελικά κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή. Τα μεσάνυχτα πύρινα μέτωπα έκαιγαν στα Μάρμαρα, στα Κάτω Μάρμαρα και το Σταυράκι. Από νωρίς το πρωί, στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει και το ελικόπτερο Έρικσον,η απουσία του οποίου όλη την προηγούμενη περίοδο από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά εγκληματική. Να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική έχει επιστρατεύσει όλες τις υδροφόρες των δήμων.
***********************************************
ΧΤΕΣ: Εντολή να εκκενωθεί η Μονή Περιστεράς, αλλά και όσα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης βρίσκονται πολύ κοντά στο δάσος της Δουρούτης, έδωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, μιας και οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα το Πανεπιστήμιο.

ΠΗΓΗ: epirusgate

*************************************************
ΛΑΣΙΘΙ

ΣΗΜΕΡΑ: Στις φλόγες τυλίχτηκαν λίγο μετά τα ξημερώματα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δύο εκτάσεις χορτολιβαδικής έκτασης στον νομό Λασιθίου Κρήτης. Η πρώτη ξέσπασε στην περιοχή Σκινιά του Αγίου Νικολάου η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής πέντε στρέμματα χορτολιβαδικής και τρία στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με οκτώ άνδρες και ένα βυτιοφόρο του δήμου.
Η δεύτερη εκδηλώθηκε στην περιοχή Νοφάλια και έχει κατασβηστεί, έχοντας προλάβει να κάψει τέσσερα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777