11 Ιουλίου 2011

Θρήνος στην Κύπρο μας, μεταξύ των νεκρών και 5 Πυροσβέστες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί η Κύπρος μετά την ισχυρή έκρηξη στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε πυροσβέστες, τέσσερα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και δύο ναύτες φέρονται να είναι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάλογο με 12 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

Γίνεται επίσης λόγος για 15 τραυματίες που βρίσκονται στα νοσοκομεία Λάρνακας, Λευκωσίας και Λεμεσού τα οποία κάνουν έκκληση για αιμοδοσία.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα οφείλεται στο ότι το σημείο της έκρηξης βρίσκεται σε απομακρυσμένο λόφο. Μεγάλος κρατήρας δημιουργήθηκε στο σημείο λόγω της έκρηξης.
Στη σκηνή μετέβηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και επέστρεψε αργότερα στη Λευκωσία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις 12:30.
Οι προγραμματισμένες συναντήσεις στο προεδρικό για το Κυπριακό και για την οικονομία έχουν αναβληθεί.
Λόγω της τραγικής κατάστασης που δημιουργήθηκε συνεπεία της ισχυρής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», οι σημερινές συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών έχουν αναβληθεί.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και έχει αναχωρήσει για τη ναυτική βάση.
Σε δηλώσεις του στις 10:30πμ ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης απέφυγε να αναφερθεί στον αριθμό των θυμάτων ενώ είπε ότι οι πολύ τραυματίες ανέρχονται στους τρεις και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο
χειρουργείο.
Ο Χρίστος Πατσαλίδης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και συντονίζει τις ενέργειες για μεταφορά των θυμάτων της έκρηξης είπε ότι «ο αριθμός των ατόμων που έχουν τραυματιστείελαφρώς ανέρχεται στους 35-40 ενώ των πολύ τραυματιών στους τρείς μέχρι στιγμής».
Ανέφερε επίσης ότι «έχουν κληθεί ψυχολόγοι και άλλοι εμπειρογνώμονες για στήριξη των συγγενών και τραυματιών».

Διαβάστε περισσότερα στο stockwatch

Σ.Δ: Οι συνάδελφοι υπηρετούσαν στην ΕΜΑΚ !!!
Σήμερα μια μέρα που εμείς εδώ θυμόμαστε την απώλεια των 3ων συναδέλφων μας στο ΔΟΞΑΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ γίνετε αυτό το συμβάν και προστίθενται και άλλοι 5 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ στην μακρυά λίστα των ΕΛΛΗΝΩΝ πυροσβεστών που πέφτουν στο καθήκον!!!
Αυτή την μέρα θα την θυμόμαστε και ΘΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ !!! ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!
Οσο για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που συνεχώς επαναλαμβάνει ότι "δεν υπάρχουνε ΕΛΛΗΝΕΣ ανάμεσα στους νεκρούς" ένα έχω να του πω:
ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΝΕΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕ και ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΕΝΕ !!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕ !!!
ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777