13 Ιουλίου 2011

Απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κ.Γείτονα για τη λήψη μέτρων δασοπροστασίας στην Αττική.

Η ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, απαντώντας στην με αριθμό 1048/5-7-2011 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κωνσταντίνου Γείτονα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη λήψη μέτρων δασοπροστασίας στην Αττική:

«Θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της Κυβέρνησης τη βαθιά μας θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε ζωές στην Κύπρο, καθώς επίσης και για την απώλεια της ζωής των εννέα αλλοδαπών συνανθρώπων μας, θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στην Κομοτηνή. Αλλά και θυμάτων της μεγάλης εκμετάλλευσης και εμπορίας της ελπίδας και της επιβίωσής τους.
Σε ό,τι αφορά την πράγματι επίκαιρη ερώτηση του συναδέλφου, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση που μας δίνει η καλόπιστη και υγιής ευαισθησία και έκφραση αγωνίας του συναδέλφου κ. Γείτονα για τα ζητήματα προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος, των δασών, με έμφαση στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει.
.......................
Να σημειώσω εδώ, ότι κυρίως στον τομέα της πρόληψης υπάρχει για πρώτη φορά φέτος η ειδική ομάδα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», που είναι δίκυκλη μηχανοκίνητη ομάδα πυροσβεστών με προληπτική παρουσία σε δασικές περιοχές. Νομίζουμε ότι θα έχει μία ιδιαίτερα συμβολή και χρησιμότητα στον έγκαιρο εντοπισμό των φαινομένων.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, και φέτος αφενός μεν απασχολούνται οι 5.387 εποχικοί πυροσβέστες. Παράλληλα σήμερα υπέγραψε, κατά σύμπτωση, ο κ. Ρέππας την προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Αυτό σχετίζεται με την ψυχολογία και με την επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτών των ανθρώπων, που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρούνται, λόγω εργασιακής ανασφάλειας.
Νομίζω ότι θα τους έχουμε κοντά μας, όπως και τα άλλα χρόνια, και θα είναι καλύτερα ψυχολογικά στη μάχη με τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Όπως θα είναι και το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω του ότι μετά από πάρα πολύ καιρό, μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, ενεκρίθησαν -πέρα από τις 4.000 θέσεις πενταετούς υποχρέωσης- με πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου 805 προσλήψεις μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού. Αυτό είναι κάτι που θα δώσει μία νέα δυνατότητα επιχειρησιακής αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος.
............................................"

Μπορείτε να διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την απάντηση
ΕΔΩ

Σ.Δ: Παραθέτω κομμάτι της ομιλίας του Υφυπουργού κ. Οθωνα και το μέρος που μας αφορά άμεσα.
Πάλι καλά που εκεί στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ βλέπετε ότι η ψυχολογία μας είναι για το ΑΝΑΘΕΜΑ και με αυτήν πάμε να σβήσουμε φωτιές αυξάνοντας έτσι ο κίνδυνος να έχουμε κανένα ατύχημα. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !!!
Όσο για την "ΟΜΑΔΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ" μπορεί να μην το ξέρετε Υφυπουργέ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Κάτω στην Πελοπόννησο οι μηχανές μένουν στις ρεμίζες και σκουριάζουν αντι να είναι έξω και να περιπολούν με τέτοια επικινδυνότητα που έχει μια βδομάδα τώρα.
Αντε να δούμε που θα βγεί όλη αυτή η κατάσταση και με την οικονομία μας ....
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777